DS3 Crossback elektrik gücünü arkasına aldı

DS3 Crossback uzun süren beklemenin ardından sonunda tanıtıldı. Farklı tasarımı ile dikkat çeken araç, DS Matrix LED Vision farları, dikey LED gündüz farları ve büyük ızgarası ile öne çıkıyor. Crossback ayrıca plastik gövde kaplamaları ile arazi karakterini ortaya koyarken B sütununda yer alan köpek balığı çıkıntısı da standart DS3’ten tanıdığımız bir detay.

Genel tasarımı ile oldukça dikkat çekici görünen araçta ayrıntılara da oldukça önem verilmiş. Fransız üretici, Range Rover Velar modelinde gördüğümüz gömme kapı kollarına DS3 Crossback’te yer vermiş. Bu kollar aracın kilidi açıldığında yerinden çıkarken araç tekrar kitlendiğinde ise tekrar yuvasına gömülüyor.

Aracın düz tasarlanan tavanı kullanışlılığı arttırırken arka bölüm ise ön bölüme göre sönük kalmış.

Aracın düz tasarlanan tavanı kullanışlılığı arttırırken arka bölüm ise ön bölüme göre sönük kalmış. Daha sade tasarlanan arka bölümde bagaj kapağına entegre spoyler ve ince stop lambaları öne çıkarken son dönemde görmeye alıştığımız stop lambalarını birleştiren krom çıta DS3 Crossback’teki yerini de almış. Bunun dışında kullanılan sahte hava girişleri de arka bölüme hareket katmış.

Kabine geçtiğimizde, sürücüler dijital gösterge grubu, baş üstü ekran ve 10.3 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ile karşılaşacaklar. Düz tabanlı direksiyon simidi ile aracın sportif karakteri ön plana çıkarılırken elmas desenli tuş takımına uyum sağlayan hava girişleri ise şık bir dokunuş olarak göze çarpıyor. Yeni modelde ayrıca 12 hoparlörlü Focal ses sistemine de yer verilmiş.

352 litrelik bagaj hacmine sahip olan DS3 Crossback’te aracın yalıtımı konusunda da fazla mesai harcanmış. Akustik ön cam, daha kalın pencere camları ve daha kalın metal kapılar sayesinde araçtaki ses yalıtımı oldukça yüksek bir seviyeye çıkarılmış.

DS, müşterilerine oldukça ‘kişiselleştirilebilir’ bir model sunmak istiyor. Bu konuya ağırlık veren marka, 10 farklı gövde rengi, 3 farklı tavan rengi ve 10 farklı jant seçeneğinden oluşan bir paketi müşterilerine sunmaya hazırlanıyor.

DS ayrıca DS Montmartre, DS Bastille, DS Performans Line, DS Rivoli ve DS Opera adlı beş özel paket sunacak. Her biri parıltılı, saten ya da desenli siyah dış cephesi ve inci ya da elmas üst dikişli Nappa deri döşemelere sahip lüks bir iç mekana sahip olan paketlerde kabin ayrıca benzersiz krom süslemelere ve Alcantara aksanlarla döşenecek.

Benzinli ve dizel motorlar ile birlikte sunulacak olan modeldeki en dikkat çekici özellik ise tamamen elektrikli bir versiyona da ev sahipliği yapacak olması. 136 beygir güç ve 260 Nm tork üretebilen elektrik motoruna yer verilecek olan model, 0-100 km/s hızlanmasının ise 8.7 saniyede tamamlıyor. 50 kWh’lik lityum-iyon bataryaya ev sahipliği yapan modelin yeni WLTP testlerine göre 300 km’den fazla menzile sahip olacağı belirtiliyor. Eski NEDC döngüsüne göre ise bu rakam 450 km’nin üzerine çıkıyor.

Bataryalar bittiğinde 11 kW’lik Wall Box sayesinde 5 saatte doldurulabiliyor. Acelesi olan müşteriler ise bataryalarının %80’lik bölümünü 30 dakikalık süre içerisinde doldurabilecek.

Elektrikli güç aktarma organının yanı sıra DS3 Crossback, benzinli ve dizel motorlarla da sunulacak. Benzinli motor seçenekleri arasında 100, 130 ve 155 beygir güce sahip üç PureTech ünite görev yapacak. Dizel cephesinde ise 100 ve 130 beygir güç üretebilen iki dizel motor yer alacak.

Teknolojik anlamda da önemli atılım yapan marka, DS3 Crossback’te adaptif cruise control ve otomatik şerit merkezleme sağlamak için radar ve kamera kullanan DS Drive Assist sistemine yer vermiş. Model ayrıca otomatik acil durum frenleme, otomatik park etme ve DS Smart Access sistemi sunuyor. DS Smart Access sayesinde kullanıcılar telefonları yardımıyla araçlarının kilitlerini açıp çalıştırabilecekler.

Gelişen crossover segmentinde DS markasının ikinci modeli olacak olan DS3 Crossback önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. Yeni teknolojileri ve tasarımı ile öne çıkan aracın 2019 yılında satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu