Ferrari 488 Pista Spider sahneye çıktı

Bu yılki Pebble Beach etkinliğinde sürpriz Ferrari’den geldi. İtalyan marka beklenmedik bir şekilde çıkarılabilir metal tavanlı 488 Pista Spider modelini tanıttı.

Üstü açılabilir model ağırlık dezavantajına rağmen coupe kardeşinin yapabildiği hemen herşeyi yapabilecektir.

Standart Pista’da olduğu gibi 721 beygir güç ve 770 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli 3.9 litrelik V8 motora ev sahipliği yapan araç, 0’dan 100 km/s hıza tıpkı coupe kardeşi gibi 2.85 saniyede ulaşıyor. 200 km/s hıza 8 saniyede çıkan araç burada coupe versiyondan 0.4 saniye yavaş kalıyor. Yeni modelin son hızı ise 340 km/s olarak açıklandı.

1377 kg’lik ağırlığı ile sabit tavanlı versiyona göre 91 kg fazlalığı bulunan Spider’ı yine de hafif bir otomobil olarak kabul edebiliriz. Üstü açılabilir model ağırlık dezavantajına rağmen coupe kardeşinin yapabildiği hemen herşeyi yapabilecektir.

Ferrari tarihindeki 50. üstü açılabilir model olarak da öne çıkan 488 Pista Spider, Pebble Beach etkinliğinde beyaz rengi ve lacivert şeritleriyle oldukça etkileyici bir görüntü ortaya koydu ve birçok otomobilseveri kendine çekmeyi başardı.

488 Pista coupe gibi, Spider da standart 488 GTB’den aerodinamik ve stil değişiklikleri ile ayrılıyor. Bu modifikasyonların başında, daha belirgin bir ön splitter ve kaputun üzerinde yer verilen devasa hava çıkışı yer alıyor. Bunlarında dışında Pista Spider modelinde yeni yan etekler, karbon fiber arka difüzör ve oldukça güzel görünen ikili egzoz çıkışına da yer veriliyor.

Aracın opsiyon listesinin başında ise açılabilir tavan ile gelen ağırlık dezavantajını biraz olsun azaltacak olan tek parça karbon fiber hafif jantlar yer alıyor. Bu jantların yanı sıra 20 inçlik elmas kesim alaşım jantlar da daha ucuz fiyat etiketiyle yine opsiyon listesindeki yerini almış görünüyor.

Ferrari yeni modelin fiyatını henüz açıklamadı. Ayrıca İtalyan üreticinin bundan önceki üstü açılabilir modellerindeki gibi 488 Pista Spider’ın üretimini de sınırlandırıp sınırlandırmayacağını da henüz bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu