McLaren’in en etkileyici Sport Series modeli: 600LT

McLaren, Goodwood Hız Festivali’nde yapılacak dünya prömiyeri öncesinde 600LT’nin performans rakamlarını ve tüm detaylarını paylaştı. 600LT yollara çıkması yasal olan şimdiye kadarki ne hafif, en güçlü ve yetenekli Sport Series modeli olarak dikkat çekiyor.

Yeni modelin en dikkat çekici özelliği ise 8.2 saniyelik 0-200 km/s hızlanma süresi

Yeni 600LT, revize edilmiş 3.8 litrelik çift turbo beslemeli V8 motora ev sahipliği yapıyor. 600 beygir güç 620 Nm güce sahip olan yeni süper otomobil 570S’e kıyasla 96 kilogramlık ağırlık avantajına sahip. 600LT’nin 2.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri ise 675LT modeline denk geliyor.

Yeni modelin en dikkat çekici özelliği ise 8.2 saniyelik 0-200 km/s hızlanma süresi. 600LT bu değer ile Ferrari 488 GTB’den 0.2 saniye daha hızlı. McLaren’in yeni süper otomobilin son hızı ise 328 km/s olarak açıklandı.

Şirketin özel LongTail ailesinin yeni üyesi genişletilmiş ön splitter, daha büyük arka difüzör ve sabit bir arka kanada sahip. Baz alındığı 570S’ten 74 mm daha uzun olarak tasarlanan model, kendine özgün yapı ve düz karbon fiber zemin ile birlikte oldukça başarılı bir aerodinamik performansa sahip. 600LT, 255 km/s hızda 100 kg’lik yere basma kuvveti üretebiliyor.

Yeni modelin şasisi 720S’e göre daha hafif ve daha sert süspansiyonlar ile donatılırken aracın sürüş yüksekliği 8 mm azaltılmış ve ön parça 10 mm genişletilmiş.

Süspansiyon, yeni geometrisi ile daha iyi performans göstermesi için yeniden tasarlanırken değişken adaptif amortisör ve anti-roll bara yer verilmiş. Fren sistemi, hafif fren kaliperleri ve daha sert karbon-seramik disklerin yanı sıra McLaren Senna’dan ilham alan bir fren güçlendiricisine de sahip. Araç için geliştirilen 2 farklı ultra hafif alaşım jant ise özel P Zero Trofeo R lastikleri ile çevrelenmiş.

Yeni modelde en çok dikkat çeken detay ise geri basıncı azaltan ve McLaren’e göre Senna’dan bile daha agresif dikey egzoz çıkışları oldu.

Müşteriler, daha hafif ve daha pist odaklı bir 600LT istedikleri takdirde, isteğe bağlı olarak Clubsport veya Clubsport Pro paketlerinden birini tercih edebilecekler. İngiltere fiyatı 24.170 Pound olan Clubsport paketi karbon fiber hafif yarış koltukları, geliştirilmiş vites kulakçıkları, karbon fiber tavan ve çamurluklar, titanyum bijon civatası gibi birçok farklı detayı içinde barındırıyor. 28.480 Pound fiyat biçilen Clubsport Pro paketinde ise bu parçalara ek olarak pist kullanımı için 6 noktalı emniyet kemeri ve emniyet kemeri barı yer alıyor.

McLaren, 600LT’nin üretimine Ekim ayında başlamayı planlıyor. Şİrket, uzmanlık gerektiren yeni gövde panelleri nedeniyle modelin üretiminin kesinlikle sınırlı olacağını belirtirken üretim adedi konusunda ise herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu