Peugeot e-Legend, retro tasarım ve teknolojiyi bir arada sunuyor

Retro tasarım bizlere geçmişe götürürken elektrikli güç üniteleri ise geleceğe ışık tutuyor. Peugeot ise bu iki farklı ögeyi e-Legend konsepti ile bir araya getirmiş. Gelecek ay Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Peugeot e-Legend, klasik 504 coupe modelinden esintiler içeriyor.

Peugeot e-Legend sadece bir teknoloji manifestosu değil


Retro tasarımının altında 462 beygir gücündeki elektrikli güç ünitesine ev sahipliği yapan araç, 800 Nm tork üretebiliyor. 100 kWh’lik bataryalara sahip olan e-Legend konseptinin 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamladığı belirtilirken aracın son hızı ise 200 km/s olarak açıklandı. Bataryaları tam dolu iken 600 km/lik menzil sunan Fransız markanın konsept modeli 25 dakikalık kısa şarj ile 500 km yol kat edebilecek.

Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato, ”Peugeot e-Legend sadece bir teknoloji manifestosu değil.” diye konuşurken ”“Bu, bir iyimser ve çok arzu edilen geleceğe odaklanmış bir Peugeot markasının ön gösterimidir. Peugeot için otonom ve elektrik daha güçlü hislerle aynı anlamı taşıyor. Sıkıcılık asla DNA’mızın bir parçası olmayacak.” ifadeleri ile e-Legend modelinin önümüzdeki yıllardaki modellere ışık tutabileceğini belirtti.

Konsept model, Soft ve daha hızlı Sharp modları ile birlikte tamamen otonom bir şekilde hareket edebilecek. Bunun dışında Legend ve çok daha hisli sürüş sunduğu söylenen Boost modlarında ise araç sahibi kontrolü ele alabilecek.

Fransız otomobil üreticisi ayrıca konsept modeli geliştirirken sesle çalıştırılan kişisel asistan teknolojisi için Soundhound ile çalışırken seçilen sürüş moduna uyum sağlayan kabin alanındaki ses sistemi için ise Focal’dan yardım almış.

Konsept modelleri hakkında konuşan markanın tasarım direktörü Gilles Vidal, ”Modern, daha keskin bir Coupé. Otomotiv keyfinin bu son derece teknolojik prototipi, gücünü Peugeot 504 Coupé’nin DNA’sında buldu.” açıklamasının yanı sıra ”Peugeot e-Legend Concept,  geçmişe özlem duymadan yakın geleceği bize yansıtıyor. Otomotiv endüstrisinin yeni teknolojik zorluklarına hitap eden bir Peugeot tasarımına yaklaşımımızı şekillendiriyor.” ifadeleri ile konsept modelin marka içindeki rolüne de vurguda bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu