Dizel motorlu Porsche modellerine elveda

Porsche, artık hiçbir dizel motorlu araç satmayacağını açıkladı. Volkswagen’in dizel motor emisyon skandalından bu yana üç yıl içinde dizel Porsche modellerine olan talep büyük oranda düşmüştü. Şirket de dizelleri tamamen geride bırakıp, elektrik ve hibrid güç aktarmalarına odaklanmanın zamanı geldiğini belirtti.

Porsche, şubat 2018’den bu yana portföyünde bir dizel bulundurmamasıyla birlikte Porsche CEO’su Oliver Blume, otomobil üreticisinin dizel Porsche sahiplerinin sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini söyledi. Blume bu kararın ardından yaptığı açıklamada ”Porsche dizeli öcü gibi göstermiyor. Dizel önemli bir teknolojidir ve öyle de kalacaktır… Dizelin her zaman ikincil rol oynadığı bir spor otomobil üreticisi olarak, geleceğimizin dizelsiz olmasını istediğimiz sonuca vardık.” ifadelerini kullandı.

Diğer birçok büyük otomobil üreticisinin aksine, Porsche dizel motorlar ile güçlü bir birliktelik yaşamadı


Diğer birçok büyük otomobil üreticisinin aksine, Porsche dizel motorlar ile güçlü bir birliktelik yaşamadı. Aslına bakacak olursak Porsche’nin ilk dizel motorlu modeli sadece 10 yıl önce piyasaya sürülmüştü. Bu kararın ardından Alman üreticinin dizel motorlar ile birlikteliği de oldukça kısa sürmüş oldu.

Almanya’nın Bild am Sonntag’ına verdiği röportajda Blume, Porsche’nin geçmişte sattığı Audi kaynaklı dizel motorların şirket için sorun yarattığını da sözlerine ekledi.

Blume dizel motorlar ve emisyon skandalı hakkında, “Dizel motorları hiç geliştirmedik ve üretmedik. Yine de Porsche’in imajı oldukça zarar gördü. Emisyon skandalı bizi çok sıkıntıya soktu.” dedi.

Porsche’in dizel motorları kullanmama kararı ile birlikte bazı Alman şehirlerinde belirli dizel araçların yasaklanacak olması da şirkete olumlu yansıyacaktır. Almanya Başbakanı Angela Merkel ayrıca, otomobil üreticilerinin kirliliği azaltmak amacıyla eski dizel araçlar için donanım güncellemeleri yapmasını gerektiren yeni yasaları da yürürlülüğe sokmayı düşünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu