Restore edilen Jaguar E-Type’de modern teknoloji klasik tasarımla harmanlanmış

5.3 litrelik V12 motorun hacmi 6.1 litreye çıkarılırken bu motordan 288 beygir elde edilmiş.

1974 Jaguar E-Type Seri 3, modern özelliklerle tamamen restore edildi ve geliştirildi. E-Type UK adındaki bir şirket tarafından 3.000 saatlik mesai harcanarak ortaya çıkarılan aracın kabini, gövdesi ve motor parçaları elden geçirilmiş.

5.3 litrelik V12 motorun hacmi 6.1 litreye çıkarılırken bu motordan 288 beygir elde edilmiş. Bu rakam günümüz için etkileyici görünmese de E-Type’nin paslanmaz çelik egzozundan çıkan sesler hala çok başarılı.

Ortaya çıkan gücün kontrol altına alınabilmesi için aracın gövdesi güçlendirilirken direksiyon da sertleştirilmiş. Ayarlanabilir süspansiyonlara ev sahipliği yapan araçta motorsporlarından ilham alınmış frenlere yer verilmiş. 5 ileri manuel vitese sahip olan araçta 16 inç boyutundali 62 kollu alaşım jantlar ise oldukça etkileyici görünüyor.

Restomod kültürü aracın performansından çok görünüş ve yaşattığı his ile alakalıdır. Bu E-Type’de de daha modern Jaguar XJS’ten alınan deri kaplı ve ısıtmalı koltuklara sahip tamamen özel bir iç mekan oluşturulmuş.

Evet yanlış duymadınız, ısıtmalı koltuklar. Bu otomobildeki modern dokunuşlar bunlarla da sınırlı kalmamış; Bluetooth, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve LED farlar gibi orijinal E-Type’lerde yer almayan birçok yeni teknoloji bu özel araçta kendine yer bulmuş.

Fiyatı henüz açıklanmayan araç sahibine teslim edilmiş durumda. Peki sizin fikriniz ne? Jaguar E-Type’nizi resimlerde gördüğünüz gibi mi yoksa tamamen orijinal halde mi tercih ederdiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu