Skoda’nın küçük SUV’u Kamiq olarak anılacak

Skoda yakında tanıtılacak olan küçük SUV modelinin ismini paylaştı. Özellikle Avrupa pazarı için geliştirilen model ‘Kamiq’ olarak anılacak.

‘her durumda her şeye tam olarak uyan’

Çek üretici bu ismin, İnuit halklarının dilinde ‘her durumda her şeye tam olarak uyan’ anlamını taşıdığını belirtti. Skoda, hem Karoq hem de Kodiaq modellerinde kullandığı ‘K’ ile başlayıp ‘q’ ile biten isim yapısını bu şekilde devam ettirmiş oluyor.

Bu model adını hali hazırda Karoq’un üzerinde konumlandırılan bir model için kullanan Skoda, bu ismi Avrupa piyasasında farklı bir model için uygun görmüş. Kuzenleri Volkswagen T-Cross ve Seat Arona’da olduğu gibi MQB A0 platformu üzerinde yükselecek olan araçta bu modellerden esintiler görmek mümkün olacak.

Sadece önden çekişli olarak sunulması beklenen modelin kaputunun altında da yine T-Cross ve Arona’da kullanılan güç ünitelerinin yer alacağını söylemek yanlış olmaz. 3 ve 4 silindirli benzinli ünitelerin yanı sıra TDI dizel motor da küçük SUV’un motor gamındaki yerini alacaktır. İlerleyen aşamalarda ise Vision X konseptinde olduğu gibi 1.5 litrelik turbo beslemeli motora eşlik eden 48V’lik elektrikli güç ünitesine benzer bir yapının Kamiq’de de kullanılmasını bekleyebiliriz.

Yeni Skoda Kamiq’in dünya lansmanı 5 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Avrupa’da Karoq’un altında konumlandırılacak olan Kamiq’in fiyat etiketi de bu modelden bir miktar düşük olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu