Euro NCAP’ten Mercedes-Benz G-Serisi, Honda CR-V ve Seat Tarraco’ya 5 yıldız

Yeni Mercedes-Benz G-Serisi, Seat Tarraco ve Honda CR-V, Euro NCAP’ten oldukça başarılı sonuçlarla ayrıldılar.


Yeni Mercedes-Benz G-Serisi, Seat Tarraco ve Honda CR-V, Euro NCAP’ten oldukça başarılı sonuçlarla ayrıldılar.

Mercedes-Benz’in safkan SUV modeli G350d versiyonu ile teste katılırken 5 yıldızla ödüllendirildi. Dört ayrı değerlendirmede de ‘etkileyici bir performans’ sunan model, yetişkin güvenliğinde %90, çocuk güvenliğinde %83, yaya güvenliğinde %78 ve güvenlik asistanı sistemlerinde ise %72’lik başarı gösterdi.

Testlerden 5 yıldızla ayrılan bir başka model ise Honda CR-V’nin 2.0 litrelik hibrit versiyonu oldu. Yetişkin güvenliğinde %93 oranında başarı gösteren SUV model, çocuk, yaya ve güvenlik ekipmanları konusunda ise sırasıyla %83, %70 ve %76’lık notlar aldı.

Volkswagen Tiguan ve Skoda Kodiaq’ın İspanyol kuzeni Seat Tarraco, %97’lik yetişkin koruması ile göz doldurdu. Çocuk güvenliğinde %84’lük başarı gösteren model, yaya güvenliği ve güvenlik ekipmanları konusunda ise %79 ile 5 yıldızı alan bir başka model oldu.

Test edilen yeni modeller hakkında konuşan Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, ”Burada aynı segmentte yarışan ve en yüksek güvenlik derecelerini alan üç yeni aracımız var. Bu yeterince etkileyici, ancak üç off-roader’ın yaya ve bisikletli AEB (Otomatik Acil Durum Frenleme) sistemleriyle donatılmış olması, yalnızca daha iyi performansı teşvik etmek için değil aynı zamanda yeni teknolojileri standart olarak sunulması konusunda da tüketici testlerinin gücünü göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu