Ferrari, yeni modeli F8 Tributo’yu tanıttı

488 GTB’nin halefi konumunda olan F8 Tributo, gücünü 3.9 litrelik çift turbo beslemeli V8 motordan alıyor

Ferrari, dün yayınladığı teaser görseli ile ilk ipuçlarını paylaştığı yeni modelini gün yüzüne çıkardı. Dünya lansmanının Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacağı modelin adı ise F8 Tributo olarak belirlenmiş.

488 GTB’nin halefi konumunda olan F8 Tributo, gücünü 3.9 litrelik çift turbo beslemeli V8 motordan alıyor. 8.000 devirde 720 beygir güç üretebilen motor, 770 Nm’lik maksimum tork değerine ise 3.250 devirde ulaşıyor. Yeni modeli selefi ile karşılaştırdığımızda 50 beygir güç ve 10 Nm’lik tork avantajına sahip olduğunu görüyoruz.

Ferrari, ayrıntılara yer vermemiş olsa da F8 Tributo’nun 488 Pista ile aynı değerleri sunuyor olması, araçlarda aynı motorun kullanılmış olabileceğini akıllara getiriyor. Tek fark 488 Pista‘nın aynı tork değerini 3.000 devirde sunuyor olması. İtalyan süper otomobil üreticisi henüz açıklamamış olsa da yeni modelinde, 488 Pista’da da kullanılan 7 ileri çift kavramalı şanzımana yer verildiği de yapılan iddialar arasında. F8 Tributo ayrıca 488 Pista’dan 50 kg daha ağır.

F8 Tributo sahip olduğu değerlerle oldukça dikkat çekici bir performans sunuyor. 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede çıkan modelin 200 km/s sürate çıkması ise sadece 7.8 saniye sürüyor. Yeni modelin son hızı ise 340 km/s olarak açıklandı.

Kullanılan Ferrari Dynamic Enhancer sisteminin %10 oranında iyileştirilmesiyle 488 GTB’ye göre sınırlarda daha iyi kontrol ve konfor sunduğu iddia edilen F8 Tributo’da ayrıca Yanda Kayma Kontrol sisteminin en yeni versiyonuna yer verilmiş.

488 Pista’da olduğu gibi, F8 Tributo’nun aero paketi de doğrudan pist üzerinde geliştirilmiş. Açılı ön radyatör ve spoylerin her iki tarafına yerleştirilmiş hava girişleri ile süper otomobillerde görmeye alıştığımız çeşitli özellikler yeni modelde de yerini almış görünüyor.

Süper otomobile tasarım olarak baktığımızda ise tamamen yeni bir model olduğunu söylemek zor. Ferrari her ne kadar aksini iddia etse de, F8 Tributo’ya kapsamlı bir makyaj operasyonuna tâbi tutulmuş bir 488 GTB diyebiliriz. Her ne kadar aerodinamik yapınının değişmesinin yanı sıra ön ve arka aydınlatma grupları da yenilenmiş olsa da, yeni model 488 GTB ile aynı platformu kullanıyor ve benzer boyutlara sahip.

Ferrari, F8 Tributo’nun “esasen yeni bir tasarım diline köprü olduğunu” söylüyor ve dolaylı olarak tamamen yeni bir tasarım olmadığını kabul ediyor. Tıpkı 488 Pista’da olduğu gibi, yeni otomobilin önünde bir S-Kanalı bulunuyor. F8 Tributo’ya uyacak şekilde yeniden tasarlanan Formula 1’den ilham alan S-Kanalı, 488 GTB’ye kıyasla yüzde 15 oranında yere basma kuvvetini arttırıyor.

Daha yatay ön far grubuna sahip olan F8 Tributo’da bu sayede fren soğutma kanalları aydınlatma elemanlarının üzerinde yerleştirilmiş. Bu sayede çamurluk boyunca daha iyi hava akışı sağlanan aracın arka bölümünde yer alan panjurlu arka pencere ise efsanevi F40 modeline göndermede bulunuyor.

Yeni modelde artık klasikleşen çift ışık kümeli stop lambalarını görüyoruz. Motor bölmesinden çıkan sıcak hava ise spoylerin verimliliğini etkilemeden aydınlatma grubunun etrafından çıkış yapıyor.

F8 Tributo’nun iç mekanı da 488 GTB’nin bir evrimi olduğunu kanıtlar nitelikte. Sürücü odaklı tasarlanan kabinde her ne kadar selefi ile oldukça benzer görünse de Ferrari yer alan tüm elemanların tamamen yeniden tasarlandığının altını çizdi. Yeni modelin iç mekanında öne çıkan özellikler arasında ise yeni bir HMI bilgi-eğlence sistemi, yeni çok işlevli direksiyon simidi, yuvarlak hava menfezleri ve 7 inçlik yolcu dokunmatik ekranı bulunuyor.

Cenevre Otomobil Fuarı ile birlikte görücüye çıkacak olan yeni model hakkında daha fazla bilgiye fuardan sonra ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu