Seat’ın elektrikli hatchback konseptinden ilk teaser

Seat’ın yeni konseptinin teknik detayları, Cenevre Otomobil Fuarı’nın açılışından önceki Volkswagen Grup Gecesi’nde 4 Mart’ta duyurulacak

Seat, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni elektrikli hatchback konseptini tanıtmaya hazırlanıyor. İspanyol üretici, Volkswagen’in elektrikli otomobiller için geliştirdiği MEB platformu üzerinde yükselecek olan konsept modelin ilk ipuçlarını paylaştığı bu teaser görseli ile verdi.

Arka bölümde özgün bir aydınlatma grubuna sahip olan kompakt hatchback modelde, stop lambaları kırmızı LED şerit ile birbirine bağlanmış. Aynı zamanda agresif bir tasarımın benimsendiğini düşündüğümüz konsept modelde bagaj kapağına entegre bir spoyler ve arka tamponda yer alan büyük difüzör dikkat çeken detaylar arasında.

Fuarda sergileyecekleri araç hakkında konuşan Seat başkanı Luca De Meo, ”Bu konsept otomobil, Seat için bir tutku projesidir.. Tasarım, teknoloji ve gelecekteki mobilite taleplerini karşılamak için sınırları zorlamanın birlikteliği ile nelerin başarılabileceğini gözler önüne seriyor.” ifadelerini kullandı.

Seat’ın yeni konseptinin teknik detayları, Cenevre Otomobil Fuarı’nın açılışından önceki Volkswagen Grup Gecesi’nde 4 Mart’ta duyurulacak. Mimaride olduğu gibi Seat, Volkswagen’i güç ünitesi konusunda da takip ediyorsa ID Hatch konseptinde yer alan 170 beygirlik motoru yeni prototipte de görebiliriz. Alman üreticinin ID konseptinde kullandığı 111 kWh’lik bataryanın araca WLPT döngüsüne göre yaklaşık 550 km’lik menzil sunduğu belirtilmişti.

Yeni MEB tabanlı konsept otomobil, markanın Minimo çalışması ile birlikte Cenevre Otomobil Fuarı’nda markanın standındaki yerini alacak. Benzer büyüklükteki Renault Twizy gibi, Minimo da iki kişilik oturma düzenine sahip. 100 km’ye kadar menzil sunan konsept model, Seviye 4 otonom sürüş sistemlerini de içerisinde barındırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu