Makyajlanan Volkswagen Passat yeni teknolojilerle geldi

Volkswagen, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmadan önce makyajlanan Passat modelini gün yüzüne çıkardı.

Yeni modeldeki teknolojik anlamda en büyük değişiklik ise Trafik Sıkışıklığı Asistanı yerine gelen Seyahat Asistanı

Önümüzdeki yaz aylarında piyasaya çıkması beklenen yenilenen Passat, dışarıda küçük tasarım değişiklikleri ile yoluna devam edecek gibi görünüyor. Güncellenen modelde daha yakında baktığımızda, yeni bir ön tampon, elden geçirilmiş bir ön ızgara ve isteğe bağlı olarak alınabilen IQ.Light isimli LED matrix farları görüyoruz. Arka bölümde de benzer değişikliklerle karşılaşıyoruz. Üç boyutlu LED stop lambalara yer veren Volkswagen mühendisleri, güncel modele yeni bir arka tampon ve daha sportif egzoz çıkışlarını uygun görmüşler.

Bunlarında dışında 17 ile 19 inç arasında değişne boyutlara sahip yeni jantlara kavuşacak olan 2020 Passat’da Lapiz Blue, Bottlegreen ve Sandgold adı verilen yeni renk seçenekleri de sunulacak.

İç bölüme geçtiğimizde ise yeni bir direksiyon simidi, yeni döşemeler ve güncellenen kumaş döşemeler ile birlikte daha fazla değişiklik gözümüze çarpıyor. Dikkat çeken değişiklikler arasında ise analog saatin yerini aydınlatmalı bir ‘PASSAT’ logosuna bırakmış olması.

Diğer güncellemeler arasında yeni bir 11,7 inçlik dijital gösterge grubu yer alıyor. Volkswagen’e göre bu göstege grubu önceki ekrana göre daha iyi grafik performansı, daha iyi parlaklık ve daha yüksek piksel yoğunluğu sunuyor.

En büyük değişikliklerden biri olarak ise MIB3 olarak bilinen yepyeni bilgi-eğlence sistemini sayabiliriz. 6.5, 8.0 ve 9.2 inç ekranlarla sunulan bilgi eğlence sistemi, çevrimiçi bağlantı ve Wi-Fi etkin nokta özelliği sağlayan entegre bir SIM kartı da beraberinde getiriyor.

Bu bilgi-eğlence sistemi aynı zamanda daha sezgisel menülere ve doğal ses kontrolleri desteğini de içinde barındırıyor. ‘Hello Wolkswagen’ diyerek aktif hale getirilebilen sistem, farklı komutlara cevap verip çeşitli uygulamaları sürücüsü için hazır hale getirebilecek.

Yenilenen modelin kaputunun altında ise çeşitli benzinli ve dizel motor seçenekleri yer alacak. Giriş seviyesi benzinli ünite olarak 150 beygirlik 1.5 TSI ünite görev yapacak. Daha fazla güç isteyen müşteriler için ise 2.0 litrelik TSI motorun 190 ve 272 beygir güç üretebilen seçenekleri sunuluyor.

Dizel cephesinde ise 4 farklı seçenek bulunuyor. Giriş seviyesinde 120 beygir güç üreten 1.6 TDI motor yer alırken 2.0 TDI ünite 190 ve 240 beygirlik seçeneklere sahip olacak. Yeni 2.0 TDI Evo motor ise 150 beygirle geliyor.

Makyaj ile birlikte Passat GTE de geri dönüyor. Geliştirilen şarj edilebilir hibrit sistem, 13 kWh’lik daha büyük bir lityum-ion bataryaya da ev sahipliği yapacak. Yeni model sunulan batarya ile birlikte 55 km’lik bir elektrikli kullanım menzili de sunacak.

Yeni GTE’de 1.4 litrelik TSI motora eşlik eden 115 beygir güç üretebilen elektrikli motor yer alıyor. 6 ileri çift kavramalı motorla gücünü yere aktaran modelin toplam gücü ise 218 beygir olarak açıklandı.

Makyaj operasyonu Passat’ı teknolojik anlamda da geliştirmiş. Acil Durum Direksiyon Asistanı ve öngörülü seyir kontrolüne sahip Adaptif Hız Sabitleyici makyajlı modelde yer alacak yeni sistemler arasında. Adaptif Hız Sabitleyici, GPS sisteminden destek alarak aracı virajlara ve kavşaklara gelmeden önce otomatik olarak yavaşlatırken, ayrıca hız sınırı levhalarını da bir kamera yardımıyla algılayarak ona göre hareket edebiliyor.

Yeni modeldeki teknolojik anlamda en büyük değişiklik ise Trafik Sıkışıklığı Asistanı yerine gelen Seyahat Asistanı. Seviye 2 yarı-otonom sürüş sistemi olan Seyahat Asistanı, aracın 210 km/s hıza kadar kendi kendine hareket etmesine olanak sağlıyor.

Yeni sistem, yarı-otonom olduğu için sürücülerin ellerini direksiyon simidinden ayırmamaları gerekiyor. Volkswagen bunun için yeni Passat’da sürücülerin ellerini direksiyonda tutup algılamadığını tespit edebilen kapasitif bir direksiyon simidine yer vermiş. Sürücüler eğer ellerini direksiyon simidinden 10 saniyeden fazla ayırırsa bir uyarı sistemi devreye giriyor. Sürücü bu uyarıya cevap vermezse, otomobil kendi kendine duruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu