Skoda Kamiq’in iç mekanı ortaya çıktı

Kokpit, kontrol panelinin ortasında, merkezi hava menfezlerinin ve klima kumandalarının üstünde tablet benzeri bir bilgi-eğlence ekranına ev sahipliği yapıyor

Skoda, yeni SUV modeli Kamiq’in teaser kampanyasına devam ediyor. Çek üretici şimdi de yeni modelinin iç mekanının görüntülerini paylaştı.

Vision RS Concept’ten esinlenen kokpit, kontrol panelinin ortasında, merkezi hava menfezlerinin ve klima kumandalarının üstünde tablet benzeri bir bilgi-eğlence ekranına ev sahipliği yapıyor. Her iki yandaki menfezler ise kapılara doğru taşarak genişlik algısını arttırmış.

Kullanıcılar, telefonlarını vites kolunun önünde saklayabilecek ve kesin olmamakla birlikte şarj edebilecekler. Vites kolunun arka tarafında ise sürüş modu seçicisi, otomatik park etme özelliği, park sensörleri tuşlarına yer verilmiş. Kamiq de ayrıca opsiyonel olarak sunulan egmentin en büyüğü olduğu söylenen 10.25 inç ekranlı bir Sanal Kokpit dijital gösterge grubunu da içinde barındırabilecek.

Yeni Skoda Kamiq’in opsiyon listesinde Suedia’nın ince mikrofiber döşemesinin yanı sıra ısıtmalı direksiyon simidi, arka koltuklar ve ön cam yer alıyor. Ayrıca kullanıcılar bakır, kırmızı ve beyaz renklere sahip ortam aydınlatmasını da yine araçlarında tercih edebilecek.

Kamiq, Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformu üzerinde yükselecek. 2.651 mm’lik dingil mesafesi ile Seat Arona’dan 85, Volkswagen T-Cross’tan ise 91 mm daha uzun olacak. Tüm bu veriler yeni modelin daha fazla diz mesafesi sunacağı anlamına geliyor. Bagaj hacmi 400 litre olarak açıklanan modelde, koltuklar yatırıldığında ise bu değer 1.395 litreye ulaşıyor.

Skoda, Avrupa pazarı için geliştirilen Kamiq’i Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu