Skoda, Cenevre’ye yeni elektriklisi VISION iV ve SUV modeli Kamiq’i getiriyor


VISION iV konsepti, Skoda’nın tamamen elektrikli modelini temsil ederken, yeni crossover Kamiq ise markanın SUV yelpazesini genişletiyor.

Skoda, 5 Mart’ta başlayacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda mobilite alanındaki yeniliklerini sergileyecek. VISION iV konsepti, Skoda’nın tamamen elektrikli modelini temsil ederken, yeni crossover Kamiq ise markanın SUV yelpazesini genişletiyor.

Skoda’nın Cenevre’de sergileyeceği modeller arasında yeni hatchback modeli Scala, güncellenen Fabia R5 yarış aracı ve yenilikçi mobilite çözümü sunan iki tekerlekli elektrikli Klement konsepti de yer alacak.

Skoda, ilk kez Cenevre’de sergileyeceği Vision iV konseptiyle yüzde 100 elektrikli geleceğe hazırlanıyor. Skoda’nın MEB modüler elektrikli araç platformu üzerine yapılan ilk aracı olan Vision iV, sportif bir tasarıma, aerodinamik bir gövdeye ve geniş bir kabine sahip. Biri önde, diğeri arkada olmak üzere iki elektrikli motor, Vision iV modeline dört çeker sürüş sağlarken sıfır emisyonla yolculuk yapılıyor. Lityum iyon batarya, yerden tasarruf sağlamak adına gövde altına yerleştirilirken, araca 500 kilometrelik menzil sunuyor.

Skoda, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda crossover modeli Kamiq’in örtüsünü kaldırarak SUV atağına devam edecek. Kamiq’in dikkat çekici tasarımı, sürücü yardımcıları, multimedya sistemleri ve geniş kabini ile öne çıkıyor. Kamiq bu sayede aktif yaşam tarzına sahipkullanıcıların ve ailelerin beklentilerini karşılamayı hedefliyor.

Skoda’nın Cenevre’deki basın toplantısı, 5 Mart Salı günü Türkiye saati ile 11:40’ta başlayacak. Bu basın toplantısı, aynı zamanda sosyal medya kanallarından canlı olarak takip edilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu