300 beygirlik Volkswagen T-Roc R gün yüzüne çıktı

Performanslı SUV model, Golf R’de de kullanılan 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli üniteye ev sahipliği yapıyor.

Yakın zamana kadar performanslı SUV modelleri sadece premium markalara özeldi ancak SUV modellerin popülerleşmesi ile birlikte diğer markalar da bu pazara girmeye başladı. Bu akımın son üyesi olan Volkswagen, uzun zamandır beklenen T-Roc R modelini Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Performanslı SUV model, Golf R’de de kullanılan 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli üniteye ev sahipliği yapıyor. 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen bu motor, 7 ileri DSG şanzımanla birlikte gücünü dört tekerleğe birden aktarabiliyor.4Motion dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.9 saniyede çıkan T-Roc R’nin son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Volkswagen, T-Roc R’yi geliştirirken sadece güç ünitesi değişikliğine gitmemiş, aracın şasini de elden geçiren marka, daha kısa süspansiyonlara yer verirken, ayrıca kademeli bir direksiyon sistemini de SUV modelinde kullanmış. Performanslı modeli durdurma görevi ise Golf R’den alınma fren sistemine verilmiş.

Bunların dışında elektronik olarak geliştirilen modelde Launch Control sistemine ve ‘Race’ moduna da yer verilerek araçtan daha fazla keyif alınması hedeflenmiş. Performanslı SUV model ayrıca ESP’yi kapatma seçeneği de sunuyor.

Gövdenin altındaki performans elemanlarını tasarım olarak da desteklemek isteyen Volkswagen, T-Roc R’nin geniş ön ızgarasını alümimyun bir çıta ile desteklemiş. Geniş hava girişlerine sahip agresif tamponların kullanıldığı SUV modelde dörtlü egzoz çıkışı da sportif görünüme katkıda bulunuyor. Standart olarak 18 inçlik Spielberg jantlar ile gelen T-Roc R’de isteğe bağlı olarak 235/40 R19 boyutundaki lastiklerle birlikte 19 inçlik Pretoria mat füme jantlar da alınabilecek.

Bunlarında dışında, krom yan ayna kaplamaları, tavan spoyleri, geniş çamurluklar, siyah fren kaliperleri ve gövde rengindeki eklentiler ile Volkswagen, SUV modelini tamamlamış. Müşteriler ayrıca tavan rengini siyah olarak da tercih edebilecekler.

İç bölüme geçtiğimizde, T-Roc R’nin birçok R logolu ayrıntıyı içerisinde barındırdığını görüyoruz. Vites kulakçıklarına sahip düz tabanlı çok işlevli direksiyon simidi, siyah tavan döşemeleri ve paslanmaz çelik pedallar sayesinde kokpitte sportif  bir ambiyans yakalanmış. Standart T-Roc’tan farklı olarak beyaz ortam aydınlatmasına, Shadow Steel R döşemelere ve ArtVelours mikrofiber koltuk desteklerine sahip olan R versiyonda ayrıca Nappa deri ve bazı karbon fiber elemanlar ise opisiyonel olarak sunuluyor.

Burada gösterilen araç Volkswagen tarafından “üretime yakın bir konsept otomobil” olarak nitelendiriliyor olsa da, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen üretim versiyonun da aynen bu şekilde görüneceğini söyleyebiliriz.

https://youtu.be/aamPGSppIZY

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu