Yeni Mazda CX-30 Cenevre’de yüzünü gösterdi

Eğer Mazda CX-3‘ü fazla küçük, CX-5‘i fazla büyük buluyorsanız, Japon marka tam da bu durum için bir çözüm bulmuşa benziyor: CX-30. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan CX-30’un satışı Avrupa’da bu yılın ortalarında başlayacak.

İç bölümde yeterli alan sunan Mazda CX-30, hatchback ve sedan modellere göre daha yüksek yapısıyla da daha iyi görüş açıları sunuyor

Mazda’nın Kodo felsefesi gözetilerek tasarlandığını gördüğümüz CX-30, oldukça dinamik bir duruşa sahip. Mazda Başkanı yeni SUV modelleri hakkında ”CX-30’u müşterinin günlük yaşamında önemli bir ortak olacak şekilde tasarladık. Önemli tesislerimizde üretilecek, böylece Mazda’nın tanınmış sürüş keyfini ve kodo tasarımını tüm dünyadaki müşterilere sunabileceğiz. Yeni ürünlerimiz ve teknolojilerimiz, müşterilerinizin bir Mazda otomobiline sahip olmanın değerini görmeye devam etmelerini sağlayacak. Her müşterimizle en güçlü bağları oluşturan bir marka olarak tanınmayı amaçlıyoruz.” ifadlerini kullandı.

İç bölümde yeterli alan sunan Mazda CX-30, hatchback ve sedan modellere göre daha yüksek yapısıyla da daha iyi görüş açıları sunuyor. Genel olarak sade bir iç mekana sahip olan aracın bilgi-eğlece sistemi ise orta konsoldaki döner tuş takımı ile kontrol edilebiliyor.

Japon üreticinin yeni modeli, gücünü SKYACTIV-X güç ünitesi dahil olmak üzere yeni nesil SKYACTIV motorlardan alacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, CX-30 modelinde, yeni Mazda 3 modelinde kullanılan motorların kullanılmasını bekliyoruz. Hatchback model 1.5, 2.0 ve 2.5 litrelik benzinli motorların yanı sıra Avrupa pazarında 1.8 litrelik dizel motorla da tercih edilebiliyor. Ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemi de Cx-30’da opsiyonel olarak sunulacaktır.

Mazda 3 ile karşılaştırdığımızda CX-30, 25 mm daha yüksek bir yapıya sahip. Ayrıca Mazda 3’ün 295 litrelik bagaj hacmine karşılık SUV modelde bu rakamın 430 litre olduğu belirtildi.

Henüz fiyatlandırma politikası da açıklanmayan CX-30’un CX-3 ile CX-5 modellerinin arasında bir fiyat etiketine sahip olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu