ÖTV ve KDV indirimleri 30 Haziran’a kadar devam edecek

Otomotiv, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi 30 Haziran’a uzatılmış durumda.

Ekonomiyi canlandırmak için geçen yıl konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada gerçekleştirilen vergi indirimlerinin 31 Mart’ta sona eren süresinin yeniden uzatıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karara göre; konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık 2019 tarihine kadar sürecek. Otomotiv, beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi ise 30 Haziran’a uzatılmış durumda.

Artan döviz kuru ile birlikte sekteye uğrayan otomotiv sektörünü desteklemek amacıyla silindir hacmi 1600’ün altındaki araçlarda özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları %15 oranında indirilmişti. Buna göre, vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45’ten yüzde 30’a; vergisiz fiyatı 70 bin ile 120 bin arası olan araçlarda yüzde 50’den yüzde 35’e düşürülmüştü. Bu indirimler 1.600 cc’nin üzerindeki otomobilleri kapsamazken, ticari araçlarda KDV ise yüzde 18’den 1’e indirilmişti.

Otomotiv sektörünün dışında 31 Mart’dan 30 Haziran’a kadar uzatılan vergi indirimleri ile beyaz eşyadan alınan %6.7 oranındaki vergi sıfırlanırken, mobilyadaki KDV oranı ise %18’den %8’e çekilmiş durumda. Son olarak, %4’ten %3’e düşürülen tapu harçlarındaki indirimin de yıl sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu