Dünya’da Yılın Otomobili Jaguar I-Pace oldu

Jaguar’ın elektrikli SUV modeli I-Pace Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra Yılın Çevreci Otomobili ve En İyi Tasarım ödülünü de evine götürdü.

Dünya’da Yılın Otomobili ödülleri New York Otomobil Fuarı sırasında sahiplerini buldu. Jaguar’ın elektrikli SUV modeli I-Pace Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra Yılın Çevreci Otomobili ve En İyi Tasarım ödülünü de evine götürdü.

Jaguar I-Pace Yılın Otomobili ödülünde Audi E-Tron ve Volvo S60/V60 modellerini geride bıraktı. En iyi tasarım konusunda Suzuki Jimny ve Volvo XC40 ile yarışan I-Pace, Yılın Çevreci Otomobili ödülünde ise Audi E-Tron ve Hyundai Nexo’nun önüne geçmeyi başardı.

Ödül töreni sırasında konuşan JLR CEO’su Ralf Speth, ”Jaguar I-Pace’nin prestijli World Car jürisi tarafından böyle bir ödüle layık görülmesi bizim için onurdur. “Destination Zero vizyonumuz için bir idealle başladık; sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır sıkışıklık. I-Pace, bunu başarmanın ilk adımıdır ve EV’lerin niş bir tercihten daha fazlası olduğunun kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.

Yılın Performans Otomobili kategorisindeki adayların yılda en az 2.000 birim üretilmesi gerekiyor. Ayrıca, 1 Ocak 2018 ve 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında en az iki kıtada satışa sunulmaları da yine bu ödüle aday olmaları için gerekli görülüyor . McLaren 720S, bu standartları yerine getirirken aynı zamanda jüri üyelerini de etkileyerek bu ödüle ulaştı.

McLaren CEO’su Mike Flewitt, “Otomobillerimizden birinin ödül kazanması bizim için her zaman mutluluk verici, ancak Dünyada Yılın Performans Otomobili ödülünü 720S’nin alması çok daha özel.” yorumunda bulundu. Flewitt ayrıca, ”720S’nin, hem McLaren hem de süper otomobil segmenti için ileriye dönük devrimci bir adım olduğuna inanıyoruz ve dünyadaki en saygın medyadan oluşan bir organizasyon tarafından bu şekilde tanınması büyük bir onur” diye konuştu.

Yılın Lüks Otomobili’ne ise Audi A7 layık görüldü. Alman model, bu kategoride yarışan BMW 8 Serisi ve Audi Q8’i geride bıraktı.

Audi Teknik Geliştirme Kurulu Üyesi Hans-Joachim Rothenpieler, “Audi’nin “Dünya’da Yılın Lüks Otomobil” ödülünü art arda iki kez kazanması büyük bir onur” diye konuşurken ayrıca yaptığı açıklamada, ”Bu ödülle gurur duyuyoruz, çünkü Audi’nin çeşitli segmentlerde lider premium otomobiller geliştirme yeteneğini göstergesi.” sözlerine yer verdi.

Yılın Şehir Otomobili ödülünü ise Suzuki, Jimny ile evine götürdü. Küçük SUV model, bu kategoride Hyundai AH2/Santro ve Kia Soul ile yarışmıştı.

Ödül töreni sırasında konuşan Suzuki başkanı Toshihiro Suzuki, ”Suzuki olarak biz bu ödülü almaktan onur duyuyoruz. Jimny kompakt sınıftaki tek gerçek off-road aracı ve neredeyse 50 yıldır bu konsepte sadık kaldık. Artık dünyanın her yerinde, mükemmel performansının ve hem yol dışında hem de yolunda benzersiz bir fonksiyonel tasarımın tadını çıkaran pek çok hayranı var.” diye konuştu.

2019 Dünya’da Yılın Otomobili: Jaguar I-Pace

2019 Yılın En Çevreci Otomobili: Jaguar I-Pace

2019 Yılın Otomobil Tasarımı: Jaguar I-Pace

2019 Yılın Şehir Otomobili: Suzuki Jimny

2019 Yılın Lüks Otomobili: Audi A7

2019 Yılın Peformans Otomobili: McLaren 720S

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu