Ford Mustang, 4 yıldır dünyada en çok satan spor otomobil

Ford Mustang, “Dünyanın en çok satan spor coupesi” unvanını dördüncü yılında da korudu.

Otomobi dünyasına yaklaşık 55 yıl önce adım atan, Ford Mustang, “Dünyanın en çok satan spor coupesi” unvanını dördüncü yılında da korudu.

2018 yılı içerisinde 113.066 adet Mustang satan Ford, 2019 yılındada satışlarını %27 oranında arttırarak rakiplerine gözdağı vermiş durumda. Ayrıca, markanın pazar payı da önceki yıla göre yarım puan artarak %15.4’e ulaşmış.

75.842 adet ile ABD’nin başı çektiği listede Ford Mustang, Birleşik Krallık’ta ise 2.323 adet satışa ulaşmış. Hemen her pazarda satışlarını arttıran modelin Bullit versiyonu da bu gelişmede önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.

Ford 55 yıl önce Mustang’i piyasaya sürdüğünde kalıpları kırdı.” diye konuşan Ford Başkanı Jim Farley, ”Hiçbir şey, saçlarınızdaki rüzgar ve Mustang’in sürüş keyfi gibi özgür hissettiremez; o bir simge. Bir bahar gününde V8’in kükremesi, bundan daha iyi bir şey yok. Hiç şüphe yok ki dünyadaki en popüler spor otomobi.” ifadelerini kullandı.

Dünya çapındaki Ford satış verilerine dayanarak, Mustang 2018’de 146 ülkede satışa sunuldu ve Avrupa’da 45.000’den fazla ünite de dahil olmak üzere, 2015’ten beri global olarak 500.000’den fazla altıncı nesil Mustang yeni sahiplerine kavuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu