Elektrikli Renault City K-ZE Şangay’ı bekliyor

K-ZE Konsepti tarafından ilk ipuçları verilen model ilk olarak Çin pazarında sunulacak daha sonra ise küresel pazarda şansını deneyecek

Renault, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan 2019 Şangay Otomobil Fuarı’nda sıfır emisyonlu City K-ZE crossover modelini tanıtacağını resmen duyurdu.

Geçtiğimiz sonbahar Paris Otomobil Fuarı’nda K-ZE Konsepti tarafından ilk ipuçları verilen model ilk olarak Çin pazarında sunulacak daha sonra ise küresel pazarda şansını deneyecek. Yeni model ile ilgili diğer detaylar 16 Nisan’da açığa kavuşacak ancak City K-ZE’nin Nissan ve Donfeng ortak girişimi olan e-GT New Energy Automotive Co. tarafından yerel olarak üretileceğini biliyoruz.

K-ZE konsepti markanın Kwid modeli ile benzerlik gösteriyor. Konsept modelde farklı ön ve arka tasarım detaylarının yanı sıra çift renkli gövde düzeni de yer alıyor, ancak bunların ne kadarının aracın üretim versiyonuna taşınacağını henüz bilmiyoruz.

K-ZE’nin NEDC standartlarına göre 250 km’lik bir menzil sunacağını biliyoruz ancak bunun dışında fazla bir ayrıntı ne yazık ki elimizde yok.

Renault’un yüksek sayıda satış rakamına ulaşmasını hedeflediği elektrikli crossover modelin büyük bilgi-eğlence sistemi ekranı, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi günümüzün gerektirdiği teknolojileri de içinde barındırmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu