Hyundai, Venue’nin ilk ipuçlarını paylaştı

Tasarım olarak ağabeyleri Kona ve Santa Fe’den izler taşıyan Venue, çift farlı yapısıyla öne çıkıyor

Hyundai, 17 Nisan’da New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Venue’nin eskizlerini yayınladı. Venue, Hyundai Kona’nın altında konumlandırılacak ve markanın en küçük SUV modeli olma özelliği taşıyacak.

Tasarım olarak ağabeyleri Kona ve Santa Fe’den izler taşıyan Venue, çift farlı yapısıyla öne çıkıyor. Kaputun hemen altında yer alan ince aydınlatma grubuna ek olarak ikinci far grubu ise kare formlu yuvaların içinde konumlandırılmış. Geniş ve oldukça agresif görünümlü bir ön ızgarara sahip olan modeldeki tavan rayları da aracın karakterini destekler nitelikte.

Yeni modelin eskizlerine yandan baktığımızda ise arka kapı çizgilerini göremiyoruz. Bu yüzden araç ilk olarak üç kapılı olarak tanıtılabilir. Arka bölüme geçtiğimizde, kare formlu stop lambalarını, tavana entegre spoyleri, eğimli bagaj kapağını ve arka difüzörle karşılaşıyoruz.

Aracın iç mekanını ortaya koyan eskizlerde, üç kollu direksiyon simidi ve havalandırma menfezlerinin ortasına konumlandırılan bilgi-eğlence ekranı dikkatimizi çekiyor. Bu bölümün altında ise üç adet yuvarlak formlu iklimlendirme kontrol tuşları yer alıyor.

Hyundai, Venue ismini ‘insanların görülmek istedikleri yer’ olarak tanımlarken bu isimlendirme politikası ile Kona ve Santa Fe’den ayrılıyor.

Koreli üretici, yeni modelinin teknik detaylarını henüz açıklamadı ancak ‘Venue’nin kesintisiz güvenlik, çok yönlülük ve bağlanabilirlik dahil olmak üzere eğlenceli ve pratik özelliklerin bolluğu ile yoğun yaşam tarzlarına uyum sağlaması için mükemmel olduğunu’ vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu