Hyundai’nin küçük SUV’u Venue tanıtıldı

Hyundai Venue’nin ön bölümünde kare formlu farlara ince LED aydınlatma grubu eşlik ediyor

SUV’ların popülerliği artmaya devam ederken markalar da SUV model ailelerini genişletiyor. Hyundai de SUV model ailesinin en küçük üyesini tanıttı.

Bu yılın son aylarında satışa sunulması beklenen 2020 Hyundai Venue’nin ön bölümünde kare formlu farlara ince LED aydınlatma grubu eşlik ediyor. Geniş bir ön ızgaraya ev sahipliği yapan modelde yer alan belirgin çamurluklar ve belirgin karakter çizgileri aracın sağlam duruşuna katkıda bulunmuş. Standart olarak 15 inç jantlarla sunulan Venue’de opsiyonel olarak 17 inç jantlar almak da mümkün olacak.

Farklı bir tasarıma sahip olan bu modele uygun olacak şekilde 8 farklı gövde rengi sunulacak. Bu renkler arasında Noir Siyah, Seramik Beyaz, Kot, Galaktik Gri, Yeşil Elma, Yoğun Mavi, Scarlet Kırmızı ve Steller Gümüş yer alıyor. Müşteriler Venue’yi sunroof, karartılmış arkca camlar ve farklı tavan rengiyle sipariş edebilecekler.

Kona’nın altında konumlandırılacak olan Venue, 4.036 mm uzunluğa, 1.770 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe sahip. Kona ile karşılaştırırsak 130 mm daha uzun olan model, 30 mm daha dar ve 15 mm daha yüksek tasarlanmış. Dingil mesafesi konusunda ağabeyinden 81 mm daha kısa olan bu alanda Venue 2.520 mm’lik bir değer sunuyor.

Sade bir iç mekana sahip olan model deri bir direksiyon simidinin yanı sıra Android Auto ve Apple CarPlay destekli 8 inç dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemini içinde barındırıyor. USB şarj noktalarına sahip olan Venue arka görüş kamerası ve gösterge panelinde ise 3.5 inçlik dijital ekrana ev sahipliği yapıyor.

Gelişmiş bir sürücü destek sistemi sunan Venue’de Ön Çarpışma Önleme Asistanı, Kör Nokta Uyarı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Sürücü Dikkat Uyarısı bulunuyor.

Hyundai, güç aktarma organları konusunda çekingen davransa da Venue’nin 1.6 litrelik dört silindirli Smartstream Gama motoruna sahip olacağını doğruladı. Temel olarak, önceki Gamma motorunun yükseltilmiş bir versiyonu olan Smartstream, yüksek bir yanma sistemine, geliştirilmiş termal verime, geliştirilmiş enjektörler ve optimize edilmiş püskürtme ile çift portlu yakıt enjeksiyonuna sahip. Tüm bu değişiklikler ile Hyundai, Venue’nin çok daha çevreci olduğu iddiasında.

2020 Hyundai Venue, 6 ileri manuel ya da sürekli değişken şanzımanla satın alınabilecek. Küçük SUV modelin tüm versiyonları önden çekişli olarak sunulacak ancak Koreli üretici kış şartları için aracın bir Kar sürüş moduna sahip olacağını açıkladı.

Yeni modelin fiyatlandırma politikası henüz açıklanmadı ancak ağabeyi Kona’nın 76.231 TL’den satışa sunulduğunu düşünürsek, Venue’nin ülkemizde satışa sunulması halinde bu rakamın biraz daha aşağısında yer alacağını söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu