Toyota Proace City ile hafif ticari segmentine giriş yapıyor

Proace City, PSA’nın İspanya’daki Vigo fabrikasında Berlingo ve Rifter ile birlikte üretilecek.

Toyota, yeni Proace City ile Avrupa hafif ticari segmentine adım atıyor. Yeni model sizlere tanıdık gelmiş olabilir çünkü PSA ile birlikte geliştirildi. Peugeot Rifter, Citroen Berlingo ve Opel Combo ile aynı altyapıyı paylaşan Proace City, PSA’nın İspanya’daki Vigo fabrikasında Berlingo ve Rifter ile birlikte üretilecek.

30 Nisan tarihinde Birmingham’da düzenlenecek olan Ticari Araç Fuarı’nda lansmanı yapılacak olan Toyota Proace City, 4.4 ve 4.7 metrelik iki farklı uzunlukla sunulacak. Üç farklı karoser ile sunulacak olan modelin 5 ve 7 koltuklu olarak sunulacak versiyonuna ise Proace City Verso adı verilmiş.

PSA’nın sunduğ diğer modellerde olduğu gibi kısa versiyon maksimum 3.300 litrelik yükleme kapasitesi sunarken, uzun versiyonda bu değer Smart Cargo opsiyonu ile birlikte 4.300 litreye ulaşıyor. Smart Cargo seçeneğiyle, kısa versiyonda 3.1, uzun versiyonunda 3.4 metre ile sınıfında en iyi yük uzunluğu sunan Proace City, her iki uzunlukta da 1 tonluk yük taşıma kapasitesine sahip.

Müşteriler, güçleri 75 ile 130 beygir arasında değişen dizel ve benzinli güç üniteleri tercih edebilecekler. Motor seçeneğine göre 5 veya 6 ileri manuel şanzımanla alınabilecek olan Proace City’de 8 ileri otomatik vites kutusu da opsiyon listesinde yer alıyor.

Ticari modelin standart güvenlik ekipmanları arasında, Çarpışma Uyarı Sistemi, Trafik Levha Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Hız Sabitleyici ve Sürücü Uyku Algılama Sistemi yer alıyor. Otomatik yanan uzun farlar, gelişmiş Trafik Levha Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici ve Kör Nokta Monitörü gibi sistemler ise yeni Toyota Proace City’de opsiyonel olarak tercih edilebilecek.

PSA’nın üreteceği yeni Toyota Proace City’nin 2020 yılının ilk aylarında satışa sunulmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu