Mercedes-Benz GLB gün ışığına çıkıyor

Consept GLB, GLA modelinin üzerinde konumlandırılacak olan GLB modelinin ipuçlarını içinde barındırıyor.

Mercedes-Benz, yeni Concept GLB’yi Şangay Otomobil Fuarı’nın arifesinde ortaya çıkardı. Konsept araç, GLA modelinin üzerinde konumlandırılacak olan GLB modelinin ipuçlarını içinde barındırıyor.

Köşeli bir tasarım benimseyen konsept model, ekstra gövde kaplaması, arazi lastikleri ve tavan rafı ile süslenerek konsept model görüntüsüne kavuşmuş. Bu ayrıntılar dışında, üretim modelini de aynen bu şekilde görmeyi bekliyoruz.

Mercedes-Benz’in yeni SUV’u, 4634 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe ve 1900 mm yüksekliğe sahip. 2829 mm’lik dingil mesafesi ise aracın üçüncü koltuk sırasına da olanak sağlıyor. Konsept model tavan rayı üzerinde LED farlara ev sahipliği yaparken, 17 inçlik çift renkli jantlar da aracın karakterini destekliyor.

İç mekan, tasarımının çoğunu markanın çift ekran düzenli MBUX bilgi-eğlence sistemini barındıran A-Serisi ile paylaşıyor. Bu bir konsept model olduğundan, tüm iç yüzeyler kestane, ceviz ve turuncu renginde özel nappa ve nubuk deri ile kaplanarak daha farklı bir görüntü elde edilmiş.

Üçüncü koltuk sırası, kullanılmadığında daha fazla bagaj alanı oluşturmak için bagaj bölmesine gizlenebiliyor. Mercedes-Benz orta boylu iki yolcu için bu bölümün oldukça rahat bir oturma alanı sunduğu iddiasında. Ayrıca ikinci koltuk sırası ileri-geri hareket ederek, üçüncü sırada oturanlara fazladan diz mesafesi sunarken, üçüncü koltuk sırasının kullanılmadığı zamanlarda ise içeride daha konforlu yolculuklar vaat ediyor.

Concept GLB, sekiz vitesli çift kavramalı şanzımanla eşleştirilen M260 kodlu turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motora ev sahipliği yapıyor. 224 beygir güç ve 350 Nm tork üretebilen bu ünite, Off-Road modu etkin durumdayken ön ve arka tekerleklere eşit güç dağılımı yapabilen 4Matic şanzımanla gücünü yere aktarıyor.

Yeni modelleri hakkında konuşan Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Britta Seeger, ”Concept GLB, kompakt boyutlara sahip dayanıklı ve pratik bir SUV’dir. Hem cömert, yedi kişilik bir aile aracı hem de çok yönlü bir boş zaman arkadaşı olan bu konseptin müşterilerimizin ilgisini çekeceğine eminiz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu