Yeni BMW 1 Serisi kamuflajsız yakalandı

Sportif detaylara sahip 306 beygirlik M135i xDrive, üretime hazır görünüyor.

Uzun zamandır beklenen önden çekişli BMW 1 Serisi’nin ilk kamuflajsız fotoğafları ortaya çıktı. Bimmerfile, M135i modelinin önden ve arkadan nasıl göründüğünü gözler önüne seren fotoğrafları bizlerle paylaştı.

Yeni BMW’in ön ön yüzünde, muhtemelen M135i modeline özel olan alüminyum çerçeveli böbrek ızgaraları görüyoruz. Ön tamponun yanlarında iki adet dikey hava girişine yer verilirken, ızgaranın alt tarafındaki agresif spoylerle ise tampon tasarımı tamamlanmış.

Arka bölüme geçtiğimizde, çekilen casus fotoğraflardan tahmin ettiğimiz bir görüntü ile karşılaşıyoruz. İnce stop lambalarına ev sahipliği yapan modelde, arka difüzör bu bölüme daha agresif bir görünüm kazandırmış. Aracın sportif tasarım muhtemelen sahte olan yan hava çıkışları ve .çift egzoz çıkışı ile desteklenmiş.

Yeni 1 Serisi’nin BMW’nin FAAR mimarisi ile birlikte bundan böyle önden çekişli olarak sunulacağını zaten biliyoruz. Resimlerde gördüğünüz M135 xDrive ise dört tekerlekten çekiş sistemine 2.0 litrelik turbo beslemeli motorla sunulacak.

İlk olarak X2 M35i’de sunulan TwinPower Turbo motor 306 beygir güç ve 450 Nm tork üretebiliyor. M135i’de de aynı güç değerlerinin sunulması beklenirken, yeni model 8 ileri otomatik şanzımanla gücünü yere aktaracak. Sportif model ayrıca ön aksta sınırlı kaymalı diferansiyel ile birlikte gelecek.

Yeni 1 Serisinin bir diğer önemli özelliği, i3S’de piyasaya sürülen ARB çekiş kontrol sistemi olacak.  ARB sistemi, kontrol ünitesini doğrudan motorun üzerinde bulundurarak geleneksel çekiş kontrol sisteminden 10 kat daha hızlı hareket etmesini ve müdahaleleriyle daha doğru çalışmasını sağlıyor. Tüm 1 Serisi modellere standart olarak uygun olacak olan bu teknoloji sayesinde yeni M135i’nin daha güçlü olan mevcut M140i’den daha iyi bir sürüş sahip olacağı iddia ediliyor.

BMW’nin yeni 1 Serisi’ni 2019 yılının sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunacak, yeni modelin tanıtımının ise daha önce yapılmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu