Arabasını inek dışkısı ile kapladı. Peki neden?

Hindistan’da aşırı sıcaklıklarla savaşmak için bir kadın Toyota Corolla’sını inek dışkısı ile kaplatmış.

Facebook kullanıcısı Rupesh Gauranga Das, yerel medya kadına ulaşmadan aracın fotoğraflarını paylaşmış. Hindistanlı araç sahibi, otomobilinin benzersiz dış kaplaması sayesinde 45 dereceye kadar olan sıcaklıklarda hiçbir sorun yaşamadığını belirtti.

Evinde uyguladığı yöntemi aracında da denemiş

Hindustan Times‘a konuşan Sejal Shah, ”Isı dayanılmaz hale geliyordu. Evimde de inek pisliğini döşeme için kullanıyordum ve bu nedenle arabamda da benzer bir şeyler yapmayı düşündüm.” ifadelerini kullandı.

İnek gübresi katmanının ne kadar kalın olduğu tam olarak belli değil, ancak oldukça ince göründüğünü söyleyebiliriz. Mal sahibi, inek gübresinin, yaz aylarında soğuma etkisine ek olarak kışın da aracın sıcak kalmasına yardımcı olacağını söyledi.

Küresel ısınmayla da savaşıyor

Shah ayrıca Toyota Corolla‘sının kaplaması hakkında “İnek dışkısı uygulama işlemi sadece arabamı serin tutmakla kalmıyor, aynı zamanda çevre kirliliğinin önlenmesine de yardımcı oluyor. Klima kullanılırken salınan zararlı gazlar sıcaklıkları artırır ve küresel ısınmaya katkıda bulunur. İnek gübresi serin tuttuğu için arabamda klima kullanmıyorum.” sözlerine yer verdi.

Tüm bunlar okurların çoğu için tuhaf gelse de, Hindistan’ın kırsal kesiminde inek gübresinin yazları serin ve kışın sıcak tutmak için evin zeminlerine ve duvarlarında kullanılması oldukça yaygın bir uygulamadır. Ek olarak, inek gübresi sivrisinek kovucu ve doğal bir dezenfektan olarak kabul edilir. Ancak nasıl bir koku yaydığını hayal edemiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu