Dünya’nın en lüks tankı Bentley Continental GT Ultratank

Dünya’nın en iyi 10 motoru

Milyonluk Bentley’den Ultratank isimli bir tank yapıldı

Bir grup Rus internette izlediği videolardan sonra lüks bir tank yapmaya karar verdi. Bu grubun desteklenmeye ihtiyacı var. Çünkü yeni bir videosunda çılgın makinenin gerçekten işe yaradığını göstermişler. En azından izlerken yeterince tatmin ediyor. Ekip buna ‘Ultratank’ diyor ve bu lüks canavar için bence mükemmel bir isim.

Bentley, bu güçlü ismini kanıtlıyor çünkü Ultratank, dik tırmanışlarda ve arazi sürüşünde kullanabiliyor. Kulağa çok hoş geliyor değil mi?

Yine de bu ekip için yapılacak işler var. Asıl mesele, paletler üzerinde yeterli bir gerginlik yok ve bu da sert virajlarda kaymasına neden oluyor. Paletleri tekrar söküp takmak zahmetli bir süreçtir, bu yüzden bu sorunun gerçekten bir çözüme ihtiyacı var.

Ayrıca kendi hazırladıkları güç aktarma sistemleri var. Ekip, Ultratank’ın saatte 100 km hıza ulaşmasını istiyor, ancak şu anda yaklaşık 50 km hıza çıkıyor. Teknik olarak aracın hızını iki katına çıkarmak ise kolay bir şey değildir. Asıl yapılması gereken iyi bir projeyle çözümü bulmaktır.

Diğer kusurlar ise daha basit. Örneğin, henüz bir kapı yok ve bu yüzden toz ve çamur hareket ederken kabine doluyor. Ayrıca bir küçük sorun da frenlerin çalışmaması. Videoda çoğunlukla Ultratank’ı kullanmaya odaklanıyorlar fakat bu sorunlara da bakılması gerekiyor.

Aracın mekanik olarak nasıl çalıştığıyla ilgileniyorsanız, aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz. Çok yetenekli bu insanların nasıl bir iş çıkardığını görebilirsiniz.

Video: Bentley Ultratank

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu