Makyajlanan Skoda Superb hibrit versiyonla geldi

Yeni Skoda Superb, 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonunun yanı sıra hibrit versiyonla da sunulacak

Skoda’nın amiral gemisi modeli Superb makyajlandı. İçerde ve dışarda önemli değişimler geçiren model, hibrit versiyona da kavuşmuş.

Çek üretici özellikle Superb’in yeni matrix LED farlarına dikkat çekiyor. Karşıdan gelen sürücülerin uzun farlar açıkken bile gözlerini almayan bu sistem, yaklaşmakta olan trafiği algılayan ve ışık huzmesi içindeki ayrı bölümleri kapatan ön cama monte edilmiş bir kamerayla birlikte çalışıyor. Aydınlatma üniteleri yuvalarında ‘Skoda Crystal Lighting’ yazısı taşıyan bu sistem, farklı sürüş senaryoları ve hava koşulları için farklı aydınlatma modları sunuyor. Arka bölümde de aydınlatma elemanlarını güncelleyen Skoda, akan LED sinyaller ile farkındalığı arttırmayı amaçlamış.

Yeni Skoda Superb’de değişen sadece aydınlatma elemanları değil tabi ki. Yeniden tasarlanan ön tampon ie birikte uzunluğu 8 mm artan aracın, station wagon versiyonunda ise 6 mm’lik artış kaydedilmiş.

Daha şık bir ön yüz

Tüm bunlarla birlikte daha dikkat çeken bir ön ızgara kavuşan modelin farları ise daha ince bir forma bürünmüş. Ön tamponun alt tarafındaki hava girişinin tasarımı da araca daha şık bir hava kazandırmış. Arka tarafa geçtiğimizde ise stop lambalarının krom bir şerit ile birbirine doğru uzandığını görüyoruz. Ayrıca aracın sızdırılan görsellerde de gördüğümüz gibi bagaj kapağı üzerinde amblem yerine ‘SKODA’ yazısına yer verilmiş.

Makyaj operasyonu ile birlikte yeni 18 ve 19 inçlik alaşım jantlara sahip olacak olan Skoda Superb’in renk paletine Kristal Siyah ve Yarış Mavisi eklenmiş.

Skoda Superb’in iç bölümünü, gösterge paneli ve kapı süslemelerindeki krom kaplamaların yanı sıra üst donanım seviyesindeki yeni koltuk kılıfları ile daha elegant olarak yorumlayabiliriz. Makyajlanan model ayrıca orta konsol ve gösterge tablosu çevresinde de yeni dekoratif detaylar sunuyor. Aracın koltuklarında ve kapı döşemelerinde renkli dikişlere yer verilirken, depolama hazneleri ise ışıklandırılmış.  KESSY GO start düğmesi ise yeni Superb’de standart hale gelmiş.

Makyaj ile birlikte kablosuz şarj özelliği sunan yeni Superb’de Sanal Kokpit, ikisi navigasyon özelliği içeren üç farklı bilgi-eğlence sistemi ile eşleştirilmiş. Columbus bilgi-eğlence sistemi 9.2-inç ekranı ile birlikte hareket ve ses algılama özelliklerine sahipken, Amundsen sisteminde Bolero radyo ve 8 inç dokunmatik ekran sunuluyor. L&K seçeneği ise standart olarak bir Canton ses sistemi ile donatılmış.

Makyaj ile gelen yeni teknolojiler

Teknolojilere geçecek olursak, Superb matrix LED farların yanı sıra sezgisel hız sabitleyici ve yaya algılama özelliğine sahip ön çarpışma asistanı ile donatılmış. Sezgisel hız sabitleyici, ön cama yerleştirilen bir kamera ve uydu navigasyon sistemi yardımı ile virajları ve hız sınırlamalarını test ederek aracın hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Sezgisel yaya algılama özelliğine sahip ön çarpışma asistanından bahsetmek gerekirse, bu sistem potansiyel bir çarpışma tespit ettiğinde sizi yavaşlatmak için hafifçe frene basıyor ve size görsel bir uyarı veriyor.

Diğer bir zeki teknoloji ise, acil durumlarda aracı otomatik olarak yolun kenarına yönlendiren ve gerekirse tam olarak durmasını sağlayan yeni Acil Yardım sistemi. Bunun yanı sıra 70 metreye kadar çalışabilen Side Assist de yine Skoda Superb’de sunulan teknolojiler arasında. Son olarak, arka aks süspansiyonunda aracın dengesini arttırdığı söylenen yeni elektro-mekanik fren güçlendirici ve aerodinamik kapaklara yer verilmiş.

10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu

Yeni Skoda Superb’in aktarma organlarına geçtiğimizde, 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu ile karşılaşıyoruz. 120 beygir güç sunan 1.6 TDI motor standart olarak 7 ileri DSG şanzımanla donatılmış. 150 beygir gücündeki 2.0 litrelik TDI motor ise 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile tercih edilebilecek. Dizel cephesinin tepesinde 190 beygir güç sunan 2.0 litrelik motor, 7 ileri DSG şanzımanla birlikte gelirken opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş de sunabilecek. Her üç dizel motor da AdBlue enjeksiyonlu bir SCR katalitik konvertör ve dizel partikül filtresi ile donatılmış.

Benzinli versiyonlar, 150 beygir güce sahip 1.5 litrelik TSI motor ile başlıyor. Giriş seviyesi güç ünitesi 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile satın alınabilecek. 190 beygirlik 2.0 TSI motor ise standart olarak 7 ileri DSG ile donatılmış. Daha fazla güç isteyenler için 7 ileri DSG ve dört tekerlekten çekişe sahip 272 beygirlik 2.0 litrelik TSI motorlu versiyonu tercih edebilirler. Dizel versiyonlarda olduğu gibi her üç TSI motor da yine partikül filtresine sahip.

218 beygirlik hibrit Skoda Superb

Tüm bunların yanı sıra Skoda’nın asıl sürprizi ise hibrit Superb oldu. Passat GTE’de kullanılan 1.4 litrelik TSI motora eşlik eden 116 beygirlik elektrikli üniteye sahip olan versiyon toplamda 218 beygir güç ve 400 Nm tork değerlerine sahip. 9 kWh’lik Passat’ı aksine 13 kWh’lik bataryaya sahip olan hibrit model, elektrikli kullanımlarda 55 km’lik de bir menzil sunacak. 6 ileri otomatik şanzımana sahip olan model, 40 g/km’den az olan CO2 emisyonu ile Euro 6d-TEMP standartlarını da yakalıyor. Hibrit otomobilin bataryası özel şarj üniteleri ile 3.5 saatte şarj edilebiliyor.

Makyaj operasyonu ile tasarımı güncellenen ve teknolojik anlamda önemli gelişim kaydeden Skoda Superb, hibrit versiyonu ile de dikkatleri üzerine çekebilir. Bakalım Çek üreticinin amiral gemisi Volkswagen Passat, Opel Insignia, Mazda 6, Peugeot 508 ve Renault Talisman karşısında neler yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu