Fiat Fullback ömrünün sonuna geldi

Birmingham Ticari Araç Fuarı’nda röportaj veren Fiat Professional başkanı Richard Chamberlain, aracın üretimden kalkacağını doğruladı.

Fiat, pick-up modeli Fullback’inin sonu yaklaşıyor gibi görünüyor. Birmingham Ticari Araç Fuarı’nda röportaj veren Fiat Professional başkanı Richard Chamberlain, aracın üretimden kalkacağını doğruladı.

Chamberlain, “Bir dizi faktörün Fullback’in artık satışta olmamasına neden olduğunu” belirtti.Yönetici, ”Düşük satış hacimleri ve yaklaşan Euro 6 dizel emisyon mevzuatı, Fiat Professional için Fullback sunmanın artık mümkün olmadığı anlamına geliyordu.” ifadelerini kullandı.

Mitsubishi L200 ile aynı altyapıyı kullanan Fullback, farklı özelleştirmeler ve Cross versiyonu ile birlikte Japon kuzeninden ayrılıyordu.

Euro 6 dizel emisyon mevzuatı artık Fiat’ın Fullback’i üretmesinin artık mümkün olmadığı anlamına gelirken, Eylül ayında yürürlüğe girecek olan yeni emisyon düzenlemelerine uygun yeni motorlarla Ducato, Talento, Doblo ve Fiorino model aileleleri ise güncellenecek.

Chamberlain’a göre, Fiat Professional ailesindeki bu modeller, özellikle de Doblo’nun satışları oldukça başarılı: “Doblo zaten yük taşıma kapasitesi ve karoser çeşitliliği bakımından pazar lideriydi [küçük van sınıfında], rakiplerimiz bize daha yeni yetişiyor.”

İtalyan otomobil üreticisinin, yeni nesil Ducato’nun tamamen elektrikli bir versiyonu da de dahil olmak üzere Türkiye’de sunulmayan Talento ve Ducato ailelerine bir dizi güncelleme hazırladığı da gelen haberler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu