Formula 1 efsanesine veda: Niki Lauda

Üç kez Formula 1 şampiyonu ve Mercedes Formula 1 takımı yöneticilerinden olan Niki Lauda, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Formula 1‘in efsane pilotlarından Niki Lauda’nın hayata gözlerini yumduğu ailesi tarafından doğrulandı. Lauda’nın ailesi tarafından yayınlanan açıklamada, efsanenin Pazartesi günü vefat ettiği bildirildi. Avusturyalı eski pilot sekiz ay önce bir akciğer nakli ameliyatı olmuştu.

Lauda, akciğer nakli sonrası grip enfeksiyonu geçirmiş ve 2019’un başında tekrar hastaneye kaldırılmıştı. 70 yaşındaki Lauda’nın son günlerde böbrek problemleriyle boğuştuğu söylentileri vardı.

Yapılan açıklamada, ‘Bitmek bilmeyen çalışma isteği, dürüstlüğü ve cesareti hep aynı kaldı. Hepimiz için bir rol model, halktan uzakta ise sevgi dolu ve sevecen bir koca, baba ve büyükbabaydı, çok özleyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Efsane pilot, 1975, 1977 ve 1984 yıllarında Formula 1 Dünya Şampiyonluğu ünvanını kazanmıştı. 1976 yılında gerçekleşen trajik kazadan ise büyük zorluklara rağmen F1’e geri dönmeyi başarmıştı.

Niki Lauda, F1’e 1971 yılında March Takımı ile adım attı. Bu takımda etkileyici sonuçlar elde eden Lauda 1974 yılında kendini Ferrari direksiyonunun başında buldu. Ertesi yıl ise ilk şampiyonluğunu yine Ferrari ile elde edecekti. 1976 yılına gelindiğinde ise, yine şampiyonada büyük farkla önde gidiyordu ancak Nürburgring pistinde yaşanan kaza, onun bazı yarışları kaçırmasına ve James Hunt’un şampiyonayı birincilikle bitirmesine neden oldu. Nürbürgring’deki kazanın ardından yanan bir arabanın içinde sıkışıp kalan, ciddi yanıklar oluşan ve akciğerleri zarar gören Lauda, bu yarışın ardından kolayca emekli olabilirdi. Ancak mücadeleyi bırakmayan ve aynı sezon içerisinde yarışlara dönen efsane pilot cesaretinden ötürü de çok takdir edildi.

Avusturyalı pilot, 2012 yılından bu yana Mercedes-AMG Petronas Motorsport‘un harici direktörlük görevini de yerine getirerek motorsporlarının içinde aktif rol alıyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu