Mercedes, üst üste 5. kez duble yapan ilk takım oldu

F1 İspanya Grand Prix’i, bu hafta sonu da yürekleri yerinden hoplattı. İspanya’nın Barselona şehrinde bulunan Katalonya Pisti’nde gerçekleşen yarışta Mercedes Silver Arrows takımı bir ilke imza attı.

2019 Formula 1 sezonunun beşinci yarışı olan İspanya GP’de yarışa ikinci sıradan başlayan Lewis Hamilton, iyi bir startla takım arkadaşını ilk virajda geçmeyi başardı ve birinci oldu. Aynı zamanda Valtteri Bottas iyi bir performansla bu yılki üçüncü pole pozisyonunu kazandı ve ikinci oldu.

Lewis Hamilton’un Barcelona’daki İspanyol Grand Prix’sindeki zaferinden veValtteri Bottas’ın ikinciliği ile birlikte Monster Energy’nin sponsorluğunu yaptığı Mercedes Silver Arrows takımı bu sezon ard arda beşinci kez duble yaptı. Bu başarı ile Formula 1 tarihinde bir ilk gerçekleşti.

Lewis Hamilton yarışla ilgili şunları söyledi:

“Odaklanmam gereken büyük bir pist vardı, ancak fark yaratacak küçüknüanslar ve küçük yüzdeler sayesinde yarışı kazanabildim. İyi planlanmış strateji ve iyi bir araba ile, her hafta en iyisini başarmaya çalışıyoruz ve gayet iyi gittiğimizi düşünüyorum.”

Yarışta Red-Bull’danMax Verstappen podyumu tamamlarken Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Charles Leclerc 4. ve 5. sıranın sahipleri oldular. 6. sırada bir diğer Red-Bull pilotu Pierre Gasly yer alırken Haas’tan Kevin Magnussen yarışı 7. sırada tamamlamayı başardı. McLaren adına yarışan Carlos Sainz Jr. 8.sırada yarışı bitirirken, Daniil Kvyat Toro Rosso’su ile 9. sırada finiş gördü. Romain Grosjean ise Haas’a 1 puan kazandırdı.

Formula 1 takvimine 5. yarış olan Monaco GP’si ile devam edilecek. Etkinliğin belki de en çok merak edilen yarışı olan Monaco GP’si 26 Mayıs tarihinde koşulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu