2020 Audi SQ8 4.0 litrelik turbo dizel V8 motorla geldi

2020 Audi SQ8 sonunda resmi olarak tanıtıldı. Alman üreticinin performans odaklı SUV modeliyle uzun bir beklemenin ardından tanışma fırsatı yakaladık.

Coupe formlu SUV modelin performanslı versiyonu gücünü SQ7’de de kullanılan 4.0 litrelik çift turbo beslemeli dizel V8 motordan alıyor. 900 Nm ile tam bir tork canavarı olan bu motor 435 beygir güç üretebiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşan bu şık SUV modelin azami hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlı tutulmuş.

48V’lik lityum-iyon batarya

Aracın güç aktarma sistemi, turbo gecikmesini neredeyse tamamen ortadan kaldırmak için elektrikli kompresöre güç veren 48 voltluk bir lityum-iyon batarya ile donatılmış. Müşteriler ayrıca otomobili 22 km/s hıza kadar sadece elektrikli olarak kullanabilecekler.

SQ8’i diğer versiyonlardan ayıran sadece motoru değil elbette. Audi, SUV modelde standart olarak karbon fiber frenler kullanırken aynı zamanda adaptif havalı süspansiyon ve Drive Select dinamik yol tutuş sistemine de yer vermiş. Müşteriler istedikleri takdirde spor diferansiyel ve elektrik destekli savrulma önleyici barı da araçlarına ekleyebilecekler.

Görsel olarak ise Audi SQ8 standart versiyonlardan bazı noktalarda ayrılıyor. Dörtlü egzoz çıkışına yer verilen araç daha büyük hava girişlerine, gümüş renkli arka difüzöre ve sportif jantlara ev sahipliği yapıyor. İç bölüme geçtiğimizde ise paslanmaz çelik pedallar, alüminyum kapı eşikleri ve Alcantara döşemelerle karşılaşıyoruz. İç ve dış bölümde kullanılan S Logo’ları da aracın özel bir model olduğunu sürücüsüne hatırlatıyor.

SUV modellerin kullanışlılığını tasarım ve performans ile harmanlayan Audi SQ8’in fiyatı ise Almanya’da 80.815 Euro olarak açıklandı. Audi’nin dizelin yanı sıra benzinli bir SQ8 üzerinde çalıştığı da iddia ediliyor. İlerleyen günlerde benzinli versiyon hakkında da bilgi sahibi olmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu