Audi Q8 İncelemesi

Audi Q8, SUV segmentinde son zamanlarda çıkan sportif bir tasarıma sahip ve fazlasıyla dikkat çekiyor.

Piyasaya çıkışı ile takip edenlerini şaşırtan Q8, agresif çizgileriyle yolda da ilgi çekmeye devam ediyor. Büyüyen panjur modasına uyan Q8, alışılmışın dışında far tasarımıyla ön tarafını tamamlıyor. Yatık arka cam tasarımıyla sportifliğine baskı yapıyor ve çizgilerle bu tasarım tamamlanıyor. 

Audi Matrix LED farlar ve LED stoplar, otomobili kilitlediğinizde yaptığı şovla sizi etkiliyor. Direksiz ve vakumlu kapılar çok iyi görünüyor. Metalik galaksi mavi rengi ve 21 inç jantlarıyla güzel bir uyum yakalıyor.  Bagaj, Coupe SUV tasarımına rağmen 605 lt hacim sunuyor.

Kaliteli hissettiren Q8, sürücüyü iyice kavrayan ısıtmalı, hafızalı ön deri koltukları ve piyano siyahı konsol kaplaması ile sunuluyor. Direksiyonun üstündeki kumandaları kullanmak çok kolay ve yeni Audi’lerde gördüğümüz gösterge, multimedya, klima panellerine sahip. Bütün bunların kullanışı çok kolay, multimedya ekranı Apple Car Play ve Android Auto desteği sunuyor. Kablosuz şarj ve Bang&Olufsen Premium ses sistemi ise opsiyon olarak eklenmiş. Ayrıca arkadaki yolculara da klima kontrolü ve koltuk ayarı sunuluyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Harekete başladığınızda sessiz bir karakter gösteren Q8, gaza bastığınızda kükreyerek ilerlemeye başlıyor ancak gaz pedalı biraz gecikmeyle tepki veriyor. 8 ileri tiptronic şanzıman ve Quattro sistemi mükemmel uyum içerisinde hareket ediyor. Kocaman cüssesine inat yüksek yol tutuş kabiliyeti, keskin direksiyon hissini ve Quattro’nun başarısını bir kez daha söylüyor. 

Uyarlanabilir havalı süspansiyon seçtiğiniz sürüş moduna göre yüksekliğini değiştiriyor. Her sürüş modunda farklı bir karaktere bürünen Q8, dynamic sürüş modunu seçtiğinizde adeta bir spor otomobil gibi sert tepkiler veriyor. Comfort sürüş modunda ise makam otomobili edasında hareket ediyor. 

SUV karakterine hem uyan hemde tam tersi gibi davranabilen Q8, sürücüsünü mutlu etmeyi başarıyor. Piyasada olan aynı segment SUV’ler arasında nasıl bir başarı yakalayacağı önümüzdeki dönemlerde belli olacak.

TEKNİK ÖZELLİKLER
2967 CC, V6, 4×4, 286 BG, 600 NM
6.6 LT/100 KM, 172 GR/KM
0-100 KM/S 6.3 SN, 245 KM/S
2145 KG

Diğer Audi modelleri için  https://www.audi.com.tr/tr/web/tr.html

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu