2020 BMW 3 Serisi Touring kendini gösterdi

2020 BMW 3 Serisi Touring, 3 benzinli ve 3 dizel olmak üzere toplamda 6 farklı güç ünitesi ile sunulacak.

2020 BMW 3 Serisi resmi olarak tanıtıldı. Yeni modelin görselleri ve teknik detayları Bavyeralı üreti tarafından paylaşıldı.

Selefi ile karşılaştırdığımızda boyutları az da olsa büyüyen yeni 3 Serisi Touring, 4.709 mm uzunluğa, 1.827 mm genişliğe ve 1.470 mm yüksekliğe ulaşmış. Aracın 41 mm artan dingil mesafesi de 2.851 mm olarak ölçülüyor. Ön bölümü tamamen sedan versiyondan alınan Touring, geniş böbrek ızgaraları ile agresif bir görünüme sahip. Sport Line ve Luxury Line donanım seviyelerinde yatay T formlu hava girişlerine yer verilmiş. 3 Serisi Touring’de tavan rayları da standart olarak sunulacak.

Daha fazla iç hacim ve yükleme alanı

İç bölüme geçtiğimizde ise sportif yeni deri direksiyon simidi ile karşılaşıyoruz. Yeni BMW 3 Serisi Touring, ön bölümde daha fazla omuz mesafesi sunarken, arka bölümdeki yolculara da daha fazla diz mesafesine olanak sağlıyor. Tüm yolcular için baş mesafesi de artmış durumda. Otomatik bagaj kapağına kavuşan modelin, yükleme ağzı da selefine göre 112 mm daha geniş tasarlanmış. 500 litrelik bir bagaj hacmine sahip olan 3 Serisi Touring’de arka koltuklar katlandığında ise bu değer 1.510 litreye ulaşıyor.

BMW 3 Serisi Touring, 6 farklı motorla sunulacak

2020 BMW 3 Serisi Touring, 3 benzinli ve 3 dizel olmak üzere toplamda 6 farklı güç ünitesi ile sunulacak. Ancak tüm pazarlarda bu 6 farklı motorun yer almasını beklemiyoruz.

Yeni modelin giriş versiyonunu oluşturacak olan 320i Touring, dört silindirli motorundan 186 beygir güç elde edecek. 260 beygirlik 330i Touring ise daha fazla güç isteyenler için seçenekler arasında olacak. Benzinli modellerin en tepesinde ise 379 beygir güç üretebilen 6 silindirli motora sahip M340i xDrive yer alacak.

Dizel cephesine geçtiğimizde dört silindirli motordan 152 ve 192 beygir güç elde edebilen 318d ve 320d Touring modelleri ile karşılaşıyoruz. Dizel gamının en güçlü üyesi ise 269 beygir gücündeki 6 silindirli motora ev sahipliği yapan 330d xDrive Touring olacak.

Yukarıda bahsedilen dört silindirli dizel modeller, altı ileri manuel şanzımanla birlite sunulacak ancak sekiz ileri Steptronic şanzıman da opsiyon listesindeki yerini almış durumda. Diğer tüm 3 Serisi Touring modelleri ise 8 ileri Steptronic ile satın alınabilecek.

50-50 ağırlık dağılımı

Alman otomobil üreticisi, yeni 3 Serisi Touring’in düşük ağırlık merkezi ve 50-50 ağırlık dağılımı sayesinde selefinden daha sportif olacağını iddia ediyor. Otomobilin rijitliği yeni nesil ile birlikte %25 oranında artarken, araçta yeni amortisörlere yer verilmiş. Opsiyonel olarak alınan M Sport süspansiyon ile ise aracın yüksekliği 10 mm azalıyor. Ön aksta elektronik kontrollü amortisöre sahip adaptif M süspansiyon ve dört pistonlu M Sport frenler de yine araçta alabileceğiniz ekipmanlar arasında.

Advantage, Sport Line, Luxury Line ve M Sport donanım seviyeleri ile satışa sunulacak olan 2020 BMW 3 Serisi Touring 28 Eylül’de satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu