Rusya’da ünlü kaporta ustası Lamborghini onarıyor

Kazalardan sonra otomobillerin kaporta işlemlerini yapmak kolay değildir. İçler acısı hale gelen Lamborghini Gallardo’ya bir bakın. Böylesine zorlu süpersport otomobilleri yapmak daha da zorluk içerir. Rusya’nın ünlü kaporta ustası Arthur Tussik, açtığı Youtube kanalıyla tüm Dünya’ya yaptığı onarımları ulaştırıyor.

Otomobillerde karbon fiber malzemeyle artık daha sık karşılaşıyoruz

Türkiye’de de en çok BMW 7 serisi onarımıyla bilinen bu kanal bir yeniliğe daha imza atmış. Kaza yapmış Lamborghini Gallardo ile 4 bölüm video çeken Arthur Tussik, gayet başarılı şekilde otomobili onarmış.

Bu Youtube kanalı sayesinde otomobillerin kaporta onarımlarının nasıl yapıldığını görme fırsatı yakalayabilirsiniz ve öğrenebilirsiniz. Sabırla ve titizlikle çalışan Arthur gibi Türkiye’de de böyle ustalar olduğunu bilmek gerçekten gurur verici.

Egzotik otomobiller çok fazla alüminyum parça içerir ve onarımı çok zordur. Üstelik yenilerini almaya kalktığınız bir otomobil fiyatına çıkacak kadar pahalı olabilirler. Bu yüzden kaporta ustaları bu parçaları düzeltir. Rus tamirci Arthur Tussik bu işe başladığında bizler de takip etmeden duramadık. Neler yaptığını ve düzelmez denilen parçaları nasıl düzelttiğini izlerken hayrete düşebilirsiniz.

Youtube kanalında şimdiye kadar çok otomobil tamirini gördük ancak bu şuana kadar yaptığı en iddialı spor otomobil olabilir. 3 videoda kaporta onarımı yapılırken 1 videoda geri kalan işlemlerin paylaşılması, kaporta işlemlerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu Lamborghini görünüş göre bir hendeğe düşmüş ve en çok sağ arka kısmından hasar almış. Neyse ki yeni spor otomobillerin karbon şasilerinin aksine Gallardo’nun şasisi alüminyumdan üretilmiş. Bu da Arthur’un işlemlere hemen başlamasını sağlıyor.

Elbette ortalama bir otomobil meraklısı alüminyum ile çalışmanın çelik malzeme kadar kolay olmadığını bilir. İşin daha garibi Arthur bir plan yapmadan çalıştığını videoda belirtiyor. İlk adım olarak motorun çıkması için bazı ekipmanların sökülmesiyle başlıyor. Ayrıca alüminyum hasarlı bölgelerde çok hassas çalışmak gerektirir çünkü yırtılma riski taşır. Bazı düzelmeyen parçalar ise Arthur’u parça imal etmek zorunda bırakır. Sonrasında alüminyum kaynak ile yapılan düzeltmelerin bir arada durması sağlanır.

Otomobile ilgi duyan herkes bu videolara hayran kalabilir. Arthur hidrolik çektirmelerden çekiçlere ve hatta Lamborghini’nin arka kısmı için tokmakları bile kullanıyor. Video bittiğinde ise Gallardo’nun tekrar yaşama sevincini hissedeceksiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu