2020 Mercedes-Benz GLB yüzünü gösterdi

‘Küresel kompakt otomobil ailesinin’ bir parçası olarak nitelendirilen 2020 Mercedes-Benz GLB, 7 kişilik oturma düzeniyle de dikkat çekiyor.

Uzun zamandır beklenen 2020 Mercedes-Benz GLB sonunda tanıtıldı. Böylelikle Alman üreticinin hali hazırda geniş olan SUV model gamı biraz daha büyümüş oldu.

Adından da anlaşılacağı üzere GLA ve GLC modelleri arasında konumlandırılacak olan Mercedes-Benz GLB, yaklaşık 2.83 metrelik dingil mesafesiyle de bunu doğruluyor. ‘Küresel kompakt otomobil ailesinin’ bir parçası olarak nitelendirilen GLB, 7 kişilik oturma düzeniyle de dikkat çekiyor.

2020 Mercedes-Benz GLB, 5 ve 7 kişilik oturma düzeni sunuyor

Oturma düzeninden bahsetmek gerekirse, müşteriler üçüncü sıra için katlanabilir iki ayrı koltuğu tercih edebilecekler. Üçüncü sıradaki yolcular için yan hava yastıklarının yanı sıra USB-C portlarını içeren bir dizi eşya gözüne ve iki içecek tutucusuna da yer verilmiş. Eğer yedi koltuğa ihtiyacınız yoksa, GLB’yi 40:20:40 oranında katlanabilen ayarlanabilir koltuklar içeren ikinci bir sıra ile beş kişilik olarak da satın alabileceksiniz.

Beklediğimiz gibi, GLB’nin dış tasarımı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan konsept model ile neredeyse aynı. Konsept model ile karşılaştırdığımızda ön ızgara ve tampon tasarımı dışında biz fazla bir fark göremedik. Standart olarak çift tavan rayı ile sunulacak olan GLB, kaslı omuz çizgisi ve kullanılan plastik kaplamalarla da SUV karakterini ortaya koyuyor. Opsiyon listesinde ise yüksek performanslı LED farlar ve LED sis lambaları yer alıyor.

S-Serisi’nden teknolojiler

Mercedes-Benz GLB’nin iç mekanına geçtiğimizde ise otomobil üreticisinin en son teknolojileriyle karşılaşıyoruz. Örneğin, ilk olarak yeni A-Serisi’nde yer alan MBUX bilgi-eğlence sistemi standart olarak sunuluyor ve bir çift ekranla birlikte geliyor. Ek olarak Mercedes-Benz, S-Serisi’nde yer alan tüm gelişmiş sürüş destek sistemlerini almış ve GLB’de kullanılabilir hale getirmiş. Sonuç olarak, GLB bazı durumlarda kısmen otonom sürüş yapabilir hale getirilmiş. Araçta bulunan diğer önemli teknolojiler arasında Aktif Direksiyon Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ve Parktronic özelliğine sahip Aktif Park Asistanı yer alıyor.

2020 GLB’de Mercedes-Benz’in değişken tork dağılımlı 4MATIC sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi sunulacak. Ön ve arka akslar arasındaki tork dağılımını değiştirmek için Eco / Comfort, Sport ve Off-Road sürüş modları da yine SUV modelde sunulan teknolojiler arasında.

İlk olarak GLB 250 4Matic versiyonu ile yola çıkacak olan SUV model, 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motora ev sahipliği yapacak. 5.500 devirde 224 beygir güç üretebilen bu motor, 1.800 ile 4.000 devir arasında ise 350 Nm tork oluşturuyor. Yeni modelin fiyatları ise daha sonra açıklanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu