Schumacher’e 5. şampiyonluğu getiren Ferrari F2002 satılıyor

Michael Schumacher’e beşinci Formula 1 şampiyonluğu ünvanını kazandıran Ferrari F2002, bu sezonun son Formula 1 yarışında 30 Kasım’da Abu Dabi’de açık arttırmaya çıkacak.

Alman motor sporları efsanesi 2002 Formula 1 Şampiyonası boyunca birkaç tane F2002 kullanmıştı. Söz konusu olan otomobil ise 219 şasi numarasına sahip. Fransa, Avusturya ve San Marino GP’lerinde Michael Schumacher bu otomobilin direksiyonundaydı. Hatta Schumacher o sezon şampiyonluğunu da yine Fransa GP ile ilan etmişti.

219 şasi nolu Ferrari F2002, 2002 sezonunda yarışmadığı organizasyonlarda ise test otomobili olarak kullanılmış, bir sonraki sezon ise emekli edilmiş. Bu özel F1 yarış otomobili, o günden bu yana birkaç koleksiyoncu ve birkaç kıta gezmiş. 30 Kasım’da yeni sahibine kavuşacak olan otomobilin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Michael Schumacher’in ailesi tarafından kurulan Keep Fighting Foundation’a bağışlanacak.

Formula 1 temelli en iyi 5 otomobil

Kasım ayında gerçekleştirilecek olan sezonun son yarışı olan Abu Dabi GP’sine katılanlar Ferrari F2002’yi pistte turlarken görme fırsatı yakalayacaklar. Açık arttırma ise yarışın ardından gerçekleşecek.

Aracın ihalesinde görevli RM Sothbey şirketi ise, “219 şasi numaralı Michael Schumacher F2002 gerçekten çok özel; Rory Byrne tarafından tasarlanan son otomobillerden biri olmakla biriikte V10 motorlu dönemi otomobilleri de temsil ediyor. Yarışların saf baskı ile kazanıldığı o dönemde, şampiyonluğa giden yolda güdümlü bir füze gibiydi. Sonuç olarak, tarihteki en baskın Formula 1 yarış otomobillerinden biri.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu