2020 Audi S8 571 beygirle geldi

Yaklaşık iki yıl önce yenilenen A8 ailesinin en tepesinde yer alacak olan 2020 Audi S8 tanıtıldı.

Yeni Audi S8’in kaputunun altında 571 beygir güç ve 800 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli 4.0 litrelik V8 motor yatacak. Bu motor güçlü olmasının yanı sıra içinde barındırdığı yarı-hibrit teknolojisiyle de verimlilik vaat ediyor.

Gücünü Quattro teknolojisiyle dört tekerleğe birden iletebilen Audi S8, düşük hızlarda manevra kabiliyetini arttıran, yüksek hızlarda ise daha dengeli bir sürüş sunan dört tekerlekten yönlendirme sistemini de içerisinde barındıracak. Müşteriler istedikleri takdirde önde 16.5 ve arkada 14.6 inç boyutundaki karbon seramik frenlere de sahip olabilecekler.

Audi A8 model ailesindeki en hızlı model olması ile birlikte markanın öngörülü aktif süspansiyon sistemi de araçtaki yerini koruyor. Bu sistem hızlı virajlarda yuvarlanmayı 2.5 dereceyle sınırlarken, konfor odaklı sürüşlerde ise bu değer 5 dereceye kadar çıkabiliyor. Ayrıca Audi’nin süspansiyon sistemi mümkün olan en rahat sürüşü sağlamak adına her bir tekerleği bağımsız olarak hareket ettirebiliyor. Ön taraftaki kameralar da çukurları tespit edip süspansiyon sisteminin en iyi ayarı yapmasına olanak sağlıyor.

Arka koltukta yolculuk edenler için en iyi otomobiller

S8’e dışardan baktığımızda ise S logoları ile karşılaşıyoruz. Bunun dışında daha sportif bir ön tasarıma sahip olan araç farklı jantlar ve dörtlü egzoz çıkışına da ev sahipliği yapıyor.

İç bölüme geçersek, S logolu elmas dikişli koltukların yanında mat alüminyum kaplamalar yer alıyor. Diğer Audi modellerinde olduğu gibi bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra iklim kontrolleri için de bir dokunmatik ekrana yer verilmiş. Bunun yanı sıra Audi Virtual Cockpit dijital gösterge grubu da beklendiği gibi Audi S8’de yer alıyor.

Audi’nin ilerleyen günlerde aracın piyasaya çıkış tarihini ve fiyatlandırma politikasını açıklamasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu