BMW 2 Serisi Gran Coupe kamuflajlarıyla karşınızda

BMW, söz verdiği gibi 2 Serisi Gran Coupe’nin görsellerini paylaştı. Bu sayede BMW 2 Serisi Gran Coupe modelini renkli kamuflajlarla da olsa görme fırsatı yakaladık.

Paylaşılan görsellerde yer alan prototip, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan casus fotoğraflardaki modelle bire bir aynı görünüyor. BMW, araçla iligili fazla bir ayrıntı vermedi, ancak 2 Serisi Gran Coupe’nin dünya prömiyerinin Kasım ayında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yapılacağını biliyoruz.

2 Serisi Gran Coupe ile ilgili olarak söyleyebileceğimiz ilk şey, yeni önden çekişli 1 Serisi ile aynı mimariye sahip olması. Ancak yeni model, M135i xDrive modelinde olduğu gibi 306 beygir güç üretebilen dört tekerlekten çekişli M235i xDrive versiyonuna da sahip olacak.

Tasarım olarak baktığımızda, otomobilin ön bölümde büyük ölçüde yeni 1 Serisi ile benzerlik göstereceğini söyleyebiliriz. Arka bölüme doğru ilerledikçe ise eğimli tavan çizgisini görüyoruz. Stop lambaları ile yeni 3 Serisi’ne göndermede bulunacak olan BMW 2 Serisi Gran Coupe, farların arasında yer alan bir şerit ile ağabeyinden ayrılacak gibi görünüyor.

BMW, bu modele yeni geliştirilen mekanik Torsen sınırlı kaymalı diferansiyel ve elektrikli i3 modelinde yer alan tekerlek kayma sınırlaması (ARB) teknolojisinin bir benzerini kullanacak. Bu sistem, Dinamik Stabilite Kontrolü sistemi için kontrol ünitesi yerine doğrudan motor kontrol ünitesine yerleştirilmiş bir kayma kontrolörü kullanıyor. Böylece önemli bilgiler üç kata kadar daha hızlı iletilmiş oluyor.

Bavyeralı otomobil üreticisi, “2 Serisi Gran Coupe, küresel bir ürün olarak tasarlandı ve özellikle sedan gövde tarzının güçlü bir popülerliğe sahip olduğu pazarlarda model serisine çekici bir katkı sunuyor” açıklamasında bulundu.

İlginç bir şekilde, BMW’nin yeni nesil 2 Serisi coupe ve convertible versiyonlarını arkadan çekişli bir platformda inşa edeceğini bildirdi. Bu durum, yeni nesil M2’nin de mevcut modelin yeteneklerine sahip olabileceği anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu