Dubai’de bir süper otomobil mezarlığı!

Basra Körfezi’nde dünyanın en pahalı otomobil mezarlığı bulunuyor. Süper otomobil ve pahalı motorlar bu mezarlıkta çöl tozuyla kaplanıyor.

Ferrari, Rolls Royce, Bentley, Range Rover ve Lamborghini markalı modeller Dubai’ye çok da uzak olmayan Sharjah bölgesinde çürümeye bırakılmış. Araçların sahiplerinin çoğunun kredilerini ödeyemeyen ve otomobillerini geride bırakmak zorunda kalan gurbetçiler olduğu düşünülüyor.

2012’deki mali çöküşün ardından birçok yabancı insanın Dubai’deki lüks yaşam tarzına ayak uyduramayarak ülkeyi terk ettikleri belirtildi.

Çölün sıcağı ve tozu araçlara geçen zaman içerisinde oldukça büyük hasar vermiş ancak araçlar parça olarak hala satılabiliyor. Birçok araba harap halde olsa da, bazıları hala meraklı alıcılara düşük fiyatlı parça temin edecek kadar iyi korunmuş durumda.

Çürümeye bırakılan 11 adet Ferrari yeni sahiplerini arıyor

Şeriat yasası uyarınca ödenmemiş borçlar için verilen sert cezalar, bazı insanların havaalanlarında spor arabalarını terk etmeleri anlamına geliyordu.

Ağızları açıkta bırakan bu görüntüler ise 25 yaşındaki Youtuber Mohsin Latif’e ait. Latif, bu mezarlığın Dubai’deki en büyük süper otomobil mezarlığı olduğunu belirtiyor.

Mohsin çektiği videoda, ”Süper otomobiller, lüks otomobiller, klasik otomobiller hepsini burada bulabilirsiniz. Ne zamandır burada olduklarını bilmiyorum ama bunlar en pahalı otomobillerden bazıları” ifadelerine yer verdi.

Latif ayrıca ”Ferrari, Rolls Royce, Bentley, Lamborghini, Range Rover, Mercedes, BMW, Audi, Mustang, istediğin herhangi bir otomobili bu bahçede bulabilirsin. Farklı ülkelerden insanlar buraya yarı fiyatına otomobil yedek parçaları almaya geliyor.” diye konuştu.

Bu otomobillerin çürümeye bırakılmış olması bizi oldukça üzüyor ancak yine de bazı parçalarının başka otomobillerde hayat buluyor olması sevindirici.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Merhabalar peki bu arabalari nasil alabiliriz bir internet sitesi varmi ulasacagimiz birileri varmi bilgilendirirseniz cok makbule gecer tesekkurler simdiden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu