Dünyanın en zorlu tırmanma yarışını Aprilia kazandı

Dünyanın en zorlu tırmanma yarışlarından olan ve her yıl ABD’nin Colorado Eyaleti’nde düzenlenen Pikes Peak Uluslararası Tırmanma Yarışı, bu yıl 97’nci kez üst düzey mücadeleye ve heyecana ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü tırmanma yarışının yüksek hacimli motosikletler kategorisine, Aprilia Tuono Factory damgasını vurdu.

Aprilia Tuono Factory modeliyle yarışmaya katılan Rennie Scaysbrook, Pikes Peak Uluslararası Tırmanma Yarışı’nın yüksek hacimli motosikletler kategorisini en hızlı süreyi yaparak kazandı. Rennie Scaysbrook, Aprilia’sıyla 09:44:963’lük tırmanma süresi elde ederek, Chris Fillmore’a ait 09:49:625’lik süreyi geçti ve böylece bir önceki rekoru kırmış oldu.

Aprilia Tuono ile en iyi süresini 14 saniye geliştirdi

İlk kez bir Aprilia modeli üzerinde yarışan Rennie Scaysbrook, stoktan tek parçalı bir gidonla gelen seri üretim motosikletlere ayrılmış bir kategori olan yüksek hacimliler kategorisinde yarıştı ve naked tip spor motosiklet üzerindeki Aprilia V4 platformunun kabiliyetlerini bir kez daha kanıtlamış oldu. Aprilia modelinin üzerinde kendi en iyi zamanını 14 saniye üzerinde bir zamanla geçen Scaysbrook, “Bu yarış motosikletim ve benim tamamen eriyip birbirimize kaynaştığımız dönemlerden biriydi. Hafta boyunca yaptığımız tüm çalışmalar hesaplı ve sistemliydi. Bu çalışmalar motosikletin giderek daha iyi bir hale gelmesini sağladı. Sonuca ulaşmamda bana yardımcı olan harika bir ekibim olduğu için de ayrıca müteşekkirim” açıklamasında bulundu.

175 HP’lik güce sahip V4 motorla adrenalin tavan yapıyor

aprilia

V4 1100 teknolojisinin üst seviyesini temsil eden Aprilia Tuono Factory; karmaşık elektronik yönetim sistemleri, APRC’li gelişmiş dinamik kumanda sistemleri paketi, viraj alma ABS’si, vites küçültürken bile aktif durumda olan hızlı vites değiştirme özelliği, pit hızı sınırlama ve hız sınırlama sistemleriyle dikkatleri çekiyor. Aprilia Tuono Factory’de bulunan 175 HP’lik güce sahip 65° açılı benzersiz V4 motor ve yarış şasisi eşi benzeri olmayan bir performans sunuyor. Aprilia Tuono bu özellikleriyle, gelmiş geçmiş en verimli ve sürücüsünün en fazla adrenalin sağlamasını sağlayacak şekilde heyecan verici motosikletlerden biri olarak rakiplerinden ayrılıyor.

Adrenalinin ve görsel şovun adresi: Pikes Peak

ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Pikes zirvesinde 1916 yılından bugüne düzenlenen otomobil ve motosiklet tırmanma yarışları Pikes Peak, her yıl çok sayıda heyecan tutkununu bir araya getiriyor. 19 km uzunluğuna sahip olan ve 2011 yılında tamamen asfalt zeminle kaplanan Pikes Peak parkuru, her yıl ABD ve Avrupa’dan katılım gösteren çok sayıda yarışçının nefes kesen gösterilerine sahne oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu