Hyundai i30 modeli artık satılmayacak

Hyundai sebebini bilmediğimiz bir şekilde i30 modelinin satışlarının yapılmayacağını söyledi. Bunu İnstagram üzerinden soru soran bir hesaba @hyundaitr hesabından cevap vererek açıkladı.

En sorunsuz marka yine Hyundai oldu

Türkiye’de oldukça sevilen i30, son dönemlerdeki otomobil satışlarının düşmesinden etkilenmiş olsa gerek. Oysa başarılı bu modelin satışının durdurulmasını başka bir şey açıklayamıyor.

Hyundai Türkiye yönetiminin yapacağı resmi açıklamayı ise dört gözle bekliyoruz. Neden böyle güçlü bir modelin satışının durdurulduğu herkes tarafından merak konusu oluyor.

Konfor, performans, ekonomi gibi konularda sınıfının standartlarını yakalayan ve başarısıyla çok sevilen i30, özellikle ikinci nesliyle bu duruma geldi. İlk neslinde ülkemizde çok ses getirememişti fakat sonrasında bu açığı kapattı. Son yani üçüncü nesli ile 2016 sonunda hayatımıza giren i30, Türkiye’de yaşanan ekonomik durumların da etkisiyle, otomobil olarak yakaladığı başarısını satış rakamlarına yansıtamamıştı. Gelecek dönemde neler olacağını ise herkes gibi merakla bekliyor olacağız.

Ayrıca diğer Hyundai ile ilgili gelişmeler için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ben de 2013 model i30 cw kullanıyorum ve çok memnunum. Önce görünümü beni etkilemişti. Sonra kullandıkça arabayı çok beğendim. Sorunsuz, 5 yıl garantili, servisleri diğer markalara göre ucuz ve ilgili, sağlam, kaliteli… Ancak yeni model tutulmadı. Zira 308 ve C4 kırması gibi olmuştu. Ben de almam, tipini ben de beğenmiyorum. Bence normal satılmayışı…

  2. İkinci nesil i30 gayet kişilikli, düzgün ve özgün tasarımlıydı. Üçüncü nesil i30 her yandan farklı bir arabaya benzemesi ile tam bir hayal kırıklığı oldu. Ayrıca Hyundai her ne kadar kalitesini yükseltse de Türkiye’de hâlâ algısını yükseltemedi. Üçüncü nesil i30 Türk tüketici için pahalı kaldı. Buna bu kadar para vereceğime üç beş daha koyarım Leon alırım, Golf alırım cümlelerinden kurtulamadık. Son olarak Hyundai yakıt ekonomisinde başarısız bir marka. Yılda 7000-8000 km de yapsa da sırf az yakıyor diye (satın alım fiyat farkını ve bakım maliyetlerini gözardı ederek) dizeli tercih eden Türk milletine sınıfındaki diğer rakiplerine göre çok yakan bir araba satacaksanız fiyattan kurmanız lazım.

  3. hyundai’de çalışan bir yönetici tanıdığımın söylediğine göre sebebi kar ettirmemesiymiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu