Kısa boylu insanlar için en uygun otomobiller

İnsanların otomobil alırken göz önünde bulundurdukları bazı standartlar vardır. Bu standartlar insanların ihtiyaçlarına göre değişebileceği gibi fiziksel özelliklerine göre de değişkenlik gösterebilir. Biz de bugün kısa boylu insanlar için uygun olabilecek otomobilleri derledik.

Öncelikle sürüşün mümkün olduğunca güvenli ve zevkli olmasını sağlamak için araçların hangi özelliklere sahip olması gerektiğini sıralayalım.

-İyi görüş açısı

-Alçak kapı eşikleri

-Ayarlanabilir elektrikli sürücü koltuğu

-Düğmeyle açıp kapanabilen otomatik bagaj kapağı

-Ayarlanabilir direksiyon simidi

-Direksiyon üzerinden erişebileceğiniz kontroller

-Ayarlanabilir emniyet kemeri yüksekliği

-Katlanabilir otomatik koltuk başlıkları

Aslında hemen herkes için büyük kolaylıklar yaratan bu özellikler, kısa boylu insanlar için ise daha fazla önem arz ediyor. Lafı daha da uzatmadan listemize geçelim.

Subaru Forester

Subaru Forester kısa boylu sürücüler için en iyi görüş açılarını sunan araçlardan biri olabilir. Oldukça büyük camlara sahip olan aracın camları aynı zamanda oldukça aşağıya konumlandırılmış. Ayrıca eklenebilen basamak sayesinde iniş ve binişlerde de kolaylık sağlıyor.

BMW 7 Serisi

BMW 7 Serisi teknolojik özellikleri ile bu listede yer almayı başarıyor. Tüm olası kombinasyonları sunan ayarlanabilir koltuklara sahip olan model, görüş açılarıyla da öne çıkıyor. Üstelik, sadece elinizi sallayarak radyo, Bluetooth ve HVAC gibi sistemleri kontrol etmenizi sağlayan jest kontrolleri de dahil olmak üzere bu lüks otomobil aklınıza gelebilecek tüm özellikleri içerisinde barındırıyor. Bu kadar pahalı olmasaydı listede kısa boylular için en uygun araç olduğunu bile söyleyebilirdik.

Lexus ES

Olduksa konforlu bir sürüşe sahip Lexus ES, akıllı hız sabitleyici sistemi ile de öne çıkıyor. Daha önce belirttiğimiz tüm özellikleri de içerisinde barındıran araçta aktif güvenlik sistemleri ile birlikte sürüş sadece kısa sürücüler için değil herkes için çok daha kolay hale geliyor.

Volvo XC90

Volvo XC90, muhtemelen piyasadaki en gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip, sağlam ve gelişmiş SUV modellerden biri. Sunduğu tüm özellikleri ile kısa boylu sürücüler için de mükemmel bir seçenek olan araç, iniş binişlerde de diğer benzer SUV modellere göre daha fazla kolaylık sağlıyor.

Mercedes-Benz S-Serisi

Tıpkı BMW 7 Serisi gibi Mercedes-Benz S Serisi de sürücüler ve yolcular için mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için yaratılmış tam boyutlu bir makam otomobili. Güvenli, lüks ve güçlü olmakla birlikte aynı zamanda S- Serisi, piyasadaki en iyi koltuklardan birine ve yarı otonom sürüş sistemlerine de ev sahipliği yapıyor.

Subaru Outback

Subaru Legacy altyapısını kullanan Outback, sedan ile aynı nitelikleri sunuyor, ancak vagon formunun ek pratikliği ve yerden yükseklik artışı ile listemize girmeyi başarıyor. Crossover karakterinin getirdiği yerden yükseklik görüşü olumlu etkilerken iniş binişler de kısa boylu sürücüleri zorlamayacak düzeyde. Elektrikli ayarlanabilir koltuklar, gelişmiş donanımın yanı sıra en yeni nesil bilgi-eğlence ve güvenlik özellikleri de Outback’i avantajlı kılan özellikler arasında.

Kia Soul

Farklı tasarımı, kübik tasarımı ve crossover karakteri ile Kia Soul kısa boylu insanlar için oldukça ön sıralarda yer alıyor. Park asistanı ve arka görüş kamerası dışında Kia Soul birçok gelişmiş güvenlik teknolojilerini içerisinde barındırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu