Az bilinen Amerikan otomobilleri

Rezvani Tank’ını duymuş muydunuz? Peki Equus Bass 770? Genel anlamda Ford ya da Chevrolet bayisine gidip bir Mustang veya Camaro alıp bu kargaşadan kurtulabilirsiniz. Büyük Detroit markaları Ford, GM ve Chrysler; Amerikan pazarında büyük role sahip. Biraz daha detaylı bakıldığında ise bu büyük pazarda onlarca hatta yüzlerce markanın olduğunu görebilirsiniz.

Bu Ferrari 599 GTB’yi, Çin’de 250 dolara satın alabilirsiniz

Küçük üreticilerin cesaretini kutluyoruz. Böylesine bir pazarda yer edinmeye çalışmak gerçekten cesaret işi. Amerika’nın farklı yerlerindeler ve bazıları gerçekten muhteşem otomobiller üretiyorlar. Neler mi var? 1000 beygirlik hiper otomobilden minivanlara, zırhlı askeri SUV modellerinden motosiklete kadar her şey mevcut. Bunların hiçbirini yollarda sıkça göremezsiniz. Özel hissetmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Bunlardan meşhur olan birkaçını ise sizler için bulduk.

İkinci bölüme gitmek için tıklayın

Anteros

Gizemli Amerikan kası California’da Avrupa çizgileriyle buluşuyor. Anteros, Corvette C6 üzerine inşa edilmiştir. Benzersiz bir karbon gövdeye sahip ve tasarımıyla gözlerini alıyor. Turboşarjlı LS3 motora sahip Anteros, 600 beygir gücü sunuyor. 2009 yılından beri üretiliyor ve 150.000 dolar civarında satılıyor.

Drakan Spyder

2016 yılında ortaya çıkan Drakan Spyder, Ariel Atom ve Bac Mono gibi modellerle başa çıkmak için tasarlanmıştı. California’da tasarlandı ve Jay Leno’nun garajından çıktı.

907 kilogram ağırlığındaki Drakan Spyder, 450 beygir gücü sunan bir LS3 motor bulunuyor. 6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkıyor ve 265 km/h son hız değeri sunuyor. İlgilenenler 125.000 dolar karşılığında satın alabiliyorlar.

Equus Bass 770

Amerikan kasının en iyi özellikleri bir araya geldiğinde ne olur. Detroit merkezinde üretilen Equus bizim favori modelimiz ve muhteşem detaylara sahip. 2015 yılında piyasaya sürülen model Mustang modellerine benziyor. 6.2 litre V8 motora sahip ve 640 beygir gücü sunuyor. Bass 770 250.000 dolardan başlıyor. Daha güçlü versiyonlar için ise özel sipariş gerekiyor.

Equus Throwback

Equus tek model üretmiyor. Bass 770 Amerikan kasının mükemmel örneği olmasına rağmen, markanın son modeli Throwback modern ve klasik çizgileri bir arada taşıyan mükemmel bir otomobil. Fark edeceğiniz üzere Corvette C7 ile aynı platformu taşıyor. İsteğe bağlı olarak 1000 beygir güce sahip olabilir. 2.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilir ve 350 km/s hıza çıkabilir.

Falcon F7

Karbon fiber ve kevlardan üretilmiş 1000 beygir gücündeki Falcon F7, muhtemelen hiç duymadığınız, muhteşem hızlı otomobillerden biri. Michigan’da üretilen modelin 2009 yılında ilk versiyonu çıkmıştı. Lingenfelter V8 motorununn çift turbo şarjlı versiyonunu bulunduruyor. 1100 beygir güce sahip ve sadece 1263 kilogram ağırlığında. 2.7 saniyede 100 km/s hıza çıkıyor ayrıca 321 km/s ölçülen son hız değerine sahip.

Fisker SUV

Fisker markasını Karma Revero modelinden hatırlarsınız. Yeni kurulan bu şirket başarılı işler yapıyor ve Henrik Fisker tarafından kurulmuştur. Uzun süredir devam eden bu proje, tamamlanmamış olsa bile yıllar önce tanıtılan sedan versiyonu gibi türünün ilk örneği olacak gibi duruyor.

Hennessey Venom F5

Hennesssey Venom, bu listenin en cool otomobili olmayabilir. Ancak bu model şirketin SEMA Show’da tanıttığı Venom F5 modeli. Sıfırdan inşa edilen Venom F5, önceki nesil gibi Lotus temelli değil. Tamamen kendi şasisi ve komponentleri bulunuyor. 1600 beygir gücü veren V8 motor bulunuyor ve selefinden epey hızlı. Şirkete göre saatte 480 km hıza çıkabiliyor. Bunun gerçekliği ise bekleyip göreceğiz.

Lucra LC470

Lucra LC470 modelini görmezden gelmek biraz zor. Klasik çizgilerin modern performansla birleşiminden oluşan modelde, LS3 ve ya LS7 motorları arasında bir seçim yapabiliyorsunuz. 430 ve 505 beygir güçleriyle size en uygun modeli seçebilirsiniz. Her iki motor için 5 ileri manuel vites kulanılıyor ve San Marcos – California’da el yapımı olarak üretiliyor.

Panoz Avezzano

Panoz ürettiği yarış otomobilleriyle tanınıyor. Georgia’da bulunan atölyesi ise şaşırtıcı derecede iyi otomobiller üretiyor. Şirket şimdilik web sitesinde 8 spor otomobil satıyor. Avezzano için ise gök gürültüsü gibi geliyor diyerek olacakların sinyalini vermiş bulunuyorlar.

Hafif alüminyum ve karbon fiberden oluşan gövde, tüp şasi içerisine oturtulmuş 6.2 litre V8 ile 420 beygir güç değeri sunuyor. Ayrıca isterseniz 6 ileri şanzımana sahip 580 beygir güç sunan versiyonunu da alabilirsiniz. Panoz Avezzano 168.000 dolar etiketiyle satışa sunuluyor.

Panoz Esperante GTR-1

Bu Panoz modeli, trafiğe çıkabilen bir yarış otomobili. Yarış genleri taşıyan Esperante GTR-1, alüminyum bloklu V8 ile 600 beygir güç sunuyor. Karbon fiber monokok şasi ile hafif ve pist kullanımına oldukça uygun. Sürücü merkezli kabin ise piste en iyi şekilde odaklanmaya yardımcı oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu