Peugeot 208 giriş seviyesinde albenisini kaybediyor

Bu yılın başlarında Cenevre Otomobil Fuarı’nda yepyeni Peugeot 208 tanıtıldığında cesur tasarımı ile büyük övgü toplamıştı.

Bir süpermini için kesinlikle muhteşem görünen otomobilin giriş versiyonu için ise aynı şeyi söylemek biraz zor. Diğer tüm otomobil üreticilerinde olduğu gibi, Peugeot da 208’in en üst versiyonunu lansmanda kullanmıştı.

Belçika’da Like olarak adlandırılan giriş seviyesi pakete sahip model, bazı tasarım detaylarını kaybediyor. Baz versiyonda GT ve GT Line modellerinde bulunan siyah detaylı şık jantların yerini jant kapaklarına bıraktığını görüyoruz.

Fransız otomobil üreticisi Cenevre’de sadece Allure, GT Line ve e-208 exclusive GT gibi en üst versiyonları gözler önüne sermişti. Peugeot Belçika’nın yapılandırıcısına erişen Caradisiac, temel modelin nasıl göründüğünü ortaya koydu. Temelde aynı otomobil olsa da, Peugeot 208 maalesef çok daha az etkileyici görünüyor.

Üst sınıf modellerin aksine 208 Like boyalı kapı kollarından ve yan aynalardan yoksun. Stop lambaları da parlak yerine mat renkli plastik bir detayla birleştirilmiş. LED aydınlatma elemanlarına da veda eden baz verisyon halojen farlara sahip olacak. Peugeot’un imzası halini alan aslan dişi formunda sunulan LED DRL farlar da yerini plastik kaplamaya bırakmış.

İç mekanda da aynı şekilde maliyetten kaçılmış. Tamamen dijital gösterge paneli yerine analog kadranlara yer verilen modelin üst versiyonlarında yer alan 10 inçlik bilgi-eğlence ekranı yerine 5 inçlik türevi kullanılmış. Bunun dışında arka camların elektrikli olmadığını, direksiyon üzerinde herhangi bir düğmeye de rastlamadığımızı belirtelim. Orta konsoldaki gümüş renkli tuşlarda ise giriş versiyonunda siyah renk tercih edilmiş.

Fiyatı aşağı çekmek için daha birçok detay daha var. GT Line ve Like versiyonlar arasındaki farkı kendi gözünüzle görmeniz adına karşılaştırmalı görsellere yer verdik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu