Son Volkswagen Beetle üretim bandından indi

Beetle, Volkswagen’in bu günlere gelmesinde önemli bir rol oynamıştı. Toplamda 21.5 milyon satış rakamına ulaşan Volkswagen Beetle, üçüncü nesli ile artık aramızdan ayrılıyor. Son Beetle da Meksika’daki montaj hattından indi ve biz de bir efsaneye veda ettik.

Orijinal Beetle, ilk olarak ortaya çıktığında herkes tarafından sevilmiş ve küçük değişiklikler ile birlikte uzun süre hayatına devam etmişti. 1998 yılına geldiğimizde ise Volkswagen ikinci nesil ile karşımıza çıkmıştı. 1998-2010 yılları arasında 1.2 milyonluk satış rakamına ulaşan modelin yerini 2011 yılında üçüncü nesil devraldı. Üçüncü nesil ise 2011 yılından bu yana 500.000’den fazla sayıda üretildi.

Bu eski siyah Volkswagen Beetle aslında bir Porsche

Volkswagen Beetle

Volkswagen Grubu Amerika’nın CEO’su Scott Keogh yaptığı açıklamada, ”Beetle olmasaydı Volkswagen’in nerelerde olacağını hayal bile edilemezdi. Artık zamanını doldurmasına rağmen markamızın gelişiminde oynadığı rol hep hatırlanacak.” ifadelerine yer verdi.

Denim Mavi renkli son Beetle, Volkswagen’in Meksika’daki Puebla müzesinde sergilenecek.

Beetle üretimi sona ererken, Volkswagen’in Puebla tesisinde Kuzey Amerika için üretilecek olan crossover modeli hayat bulacak. Tiguan’ın altında konumlandırlacak olan modelin isminin Tarek olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu