Toyota Corolla İncelemesi

Toyota Corolla, hibrit versiyonu ile yakaladığı başarısını ve kalitesini, benzinli versiyonunda da sonuna kadar sunuyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

 Alışılageldik Toyota tasarımlarından sıyrılarak yeni yüzüne kavuşan Corolla, modern görünümü ile fotoğraflarından daha güzel duruyor. Aerodinamik eklentiler ile estetik görüntü yakalıyor ve gelecek modeller hakkında ipucu veriyor. Otomobilin genel oranları konusunda da bir sıkıntı bulunmuyor. LED far ve stop grubu, krom detaylar gibi eklentiler duruşuna karakter katıyor. 471 litrelik bagaj hacmi ile sınıfının ortalamalarını yakalıyor ve düz bir alan sunarak kullanışlılığı ön planda tutuyor.

 Bej ve kahverengi kullanılması iç mekanı pozitif yönde etkilemiş. Bolca yumuşak plastik ve deri kullanılan iç mekanda premium algısı üst seviyelere taşınmış. Kablosuz şarj, AUX, 12V, USB çıkışları ve Bluetooth bağlantısı bulunuyor. 7 inç boyutundaki multimedya ekranını ise bağlantılar yapıldıktan sonra kullanmak çok kolay. Kalite konusunda bir sorun yok ancak menüleri biraz karışık gelebilir. Konforlu bir yolculuk için gayet yeterli olan koltuklar deri ve kumaş karışımından oluşuyor. Sürüş poziyonunuzu bulmak çok kolay ve elektrikli bel desteği de sunuluyor. Arka koltuklarda ise havalandırma menfezi ve kol dayama mevcut. Hibrit versiyonda yaşanan baş mesafesi sorunu ise burada yok.

 Harekete geçtiğinizde tiz ancak kısık gelen motor sesi otomobilin genel karakterine uygun. Sakin sürüş sergilemeyi daha çok seven Corolla, süspansiyon konforuyla hayran bırakıyor. Engebeleri 17 inç opsiyonel jantlarına rağmen kolaylıkla aşan ve minimum derecede hissettirmesi ise sınıfında öncülüğe sebep olacak özelliklerinden biri. Bir önceki nesilde de bulunan 1.6 litrelik 132 beygir güç sunan motor gayet yeterli ve beklentileri karşılıyor. Motor Multidrive S şanzıman ile birlikte uyumla çalışıyor. CVT şanzıman kademeleri varmış gibi davranabiliyor. CVT şanzımanın da etkisiyle ekonomik olmakta zorlanmayan Corolla, fabrika verisini yakalamak için çok fazla çaba sarfetmenizi istemiyor. Test boyunca şehir içinde 7.8 lt/100 km olarak yakaladığımız tüketim değeri ise fabrika verilerinin ne denli doğru olduğunu kanıtlar derecede.

 Son zamanların SUV modası ile çok fazla satılan küçük sınıf SUV otomobillerle aynı fiyatlarda olan Corolla, fiyat/fayda oranında çok daha önde bulunuyor. Yerden yüksek olmak sizin için önemli değilse aile ihtiyaçları doğrultusunda mantıklı bir tercih olabilir.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1598 CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, ÖNDEN ÇEKİŞ, 132 BG, 159 NM
5.8 LT/100 KM, 133 GR/KM
0-100 KM/S 10.2 SN, 190 KM/S
1340 KG

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu