V8 motorlu bu MINI, tam 600 beygir gücünde

Klasik MINI markalı otomobiller, adından da anlaşılacağı gibi son derece küçüktür ve genellelikle oldukça küçük hacimli motorlara sahip olurlar. Görsellerdeki MINI’nin sahibinin ise bu durumdan haberi yokmuş gibi görünüyor.

Kanada’lı bir adamın sahibi olduğu bu MINI, hurdalıktan çıkmış ve uzun uğraşlar sonucunda bu hale gelmiş.

Çoğu kişi yenileme çalışmalarına aracın kaportası ve boyasından başlar ancak burda durum biraz farklı. Bu aracın sahibi ise kaportayı büyük ölçüde bulduğu gibi bırakmayı tercih etmiş ve bunun yerine metanolle çalışan ve yaklaşık 600 beygir güç üreten bir LS V8 motoru araca yerleştirmeye odaklanmış.

Hurdalıktan yarış pistine: 1964 MINI Countryman

Bu devasa motorun yerleştirilmesi içina aracın kaputu iptal edilmiş ve gördüğünüz gibi süperşarj neredeyse aracın tavanına kadar uzanıyor. Aracın standart dingil açıklığının korunmuş olması ise oldukça dikkatimizi çekti.

Klasik MINI’ler biraz bakım ile günlük hayatta rahatça kullanılabilir aynı zamanda sıfır çizmek, lastik yakmak ve ortalığı dumana boğmak konusunda da oldukça iyi işler çıkarabiliyorlar.

Aracın sahibi, metanolün standart pompa yakıttan daha soğukta çalıştığını ve her nereye gitse kalabalığı heyecanlandırmak için iki dakika boyunca gaza asılmasına olanak sağladığını belirtiyor.

Bizim oldukça dikkat çekici buludğumuz bu farklı MINI projesi hakkında sizin düşünceleriniz neler peki?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu