Tüm zamanların en pahalı 10 süper otomobil modeli

Bugatti’nin 12,5 milyon dolarlık La Voiture Noire şimdiye kadar satılan en pahalı süper otomobil modelleri arasında yerini aldı.

Az bilinen Amerikan otomobilleri

Bugatti, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda La Voiture Noire’in örtüsünü kaldırdı. Saldırgan bir ön cephe, dörtlü egzoz uçları ve arkadan kocaman aydınlatılmış bir “Bugatti” logosu ile vurgulanan agresifliğinin dışında, La Voiture Noire şimdiye kadar ki en pahalı yeni araba. 18.7 milyon dolarlık satış fiyatı ile rekoru tek seferde kırdı.

Peki Bugatti La Voiture Noire şimdi en pahalı yeni araba ise, hangi araçları geçiyor? Hadi o zaman şimdiye kadar ki en pahalı 10 yeni otomobil listemize bir bakalım.

10. Ferrari Sergio Pininfarina

Değer: 3 Milyon Dolar

Muhtemelen bu listedeki en güzel arabalardan biri olan Ferrari Sergio Pininfarina, 3 milyon dolara mal oluyor. Ferrari, 2015 yılında otomobilden sadece altı tane yaptı ve bunları yarım düzine özel müşterisine sattı.
Ferrari Sergio, 458 tabanlı 4,5 litrelik bir V8 sayesinde 562 beygir gücürü kazandı.

9. Aston Martin Valkyrie

Değer: 3.2 Milyon Dolar*

Aston Martin’in yeni hibrit otomobili henüz piyasaya çıkmadı, ancak zaten 3,2 milyon dolara Valkyrie çoktan satıldı. Cosworth kaynaklı 6.5 litrelik V12, 1.160 beygir gücü ve 900 Newton-metre tork üretiyor, bu da en yüksek hızın saatte 321 kilometre üzerinde olması gerektiği anlamına geliyor. Şirket, daha sonra gelecek olan 25 adet sınırlı AMR modeliyle birlikte standart Valkyrie’den sadece 150 tane üretecek.

8. Bugatti Chiron Sport

Değer: 3.3 Milyon Dolar

Bugatti Chiron Sport, 3.3 milyon dolar (kesin olarak 3.26 milyon dolar) seviyesinde, kardeşinin yanında etkileyici bir fiyat etiketi ile satıldı.
Geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Chiron Sport, mekanik olarak 1.479 beygir gücü üreten dört adet turboşarjlı W16 motorla standart Chiron ile aynıdır, ancak 18 kilogramlık tüm bu fazladan karbon fiber parçalar süper otomobil sürüşünü daha sert yapıyor. Standart Chiron düz yol hızında ilerlerken, eklenen dinamikler ve düşük ağırlık bu Chiron’u pist için oluşturulmuş bir Bugatti yapıyor.

7. Bugatti Veyron Vivere By Mansory

Değer: 3.4 Milyon Dolar

Bu Veyron farklı sayılır çünkü teknik olarak Bugatti tarafından üretilmemiştir. Veyron Vivere modelleri Mansory tarafından sınırlı sayıda üretildi.
Şirket, her biri agresif bir karbon fiber vurgulu dış, siyah-beyaz deri ve karbon bir kabinin haricinde 1.200 beygir gücünde bir Veyron motoru olan süper otomobil sadece iki adet üretildi. Maksimum hız, saatte 408 kilometre.

6. W Motors Lykan Hypersport

Değer: 3.4 Milyon Dolar

Dubai merkezli W Motors, 2013 yılında çılan Lykan Hypersport süper otomobil ile dünyayı şok etti. 15 karat pırlanta barındıran titanyum LED farlar ve holografik ekranı sayesinde ilk çıktığında listenin 3. sırasında olmak hiç şaşırtıcı değil. Buradaki listemizde altı numaraya düşüyor, ama yine de güçlü bir kalbe sahip vahşi canavar; İkiz turboşarjlı 3.7 litrelik altı silindirli motor 780 beygir gücü ve 960 Newton metre tork üretiyor.

Az bilinen Amerikan otomobilleri – 2

5. Lamborghini Veneno

Değer: 4.5 Milyon Dolar

Lamborghini, 2014-2015 yılları arasında Aventador merkezli Veneno’dan sadece 14 tane üretti. Her biri, nasıl yapıldığına bağlı olarak 4,5 milyon dolar civarındaydı ve hem cabriolet hem de coupe konfigürasyonlarında mevcuttu. Lamborghini Veneno, Aventador’un 6.5 litrelik V12’sinin daha güçlü bir versiyonuna sahip. 740 beygir gücü ve 609 Newton-metre tork üretiyordu. Sıfırdan 100 km/s hıza ise 2.9 saniyede çıkıyordu. Şimdiye kadar ki en pahalı yeni Lamborghini.

4. Koenigsegg CCXR Trevita

Değer: 4.8 Milyon Dolar

Koenigsegg, “en uygun fiyatlı” model olan Jesko’yu bu yıl Cenevre’de tanıttı.
Ancak elmas kaplı 4.8 milyon dolarlık CCXR Trevita, Koenigsegg fiyat spektrumunun tam tersinde oturuyor. Özel bir Elmas Dokuma kaplamalı dış yüzeyinde (esas olarak elmas kaplı karbon fiber) bitmiş olan Koenigsegg, 1.004 beygir gücü ve 1080 Mewton-metre tork ile çift turboşarjlı 4.8 litrelik V8 tarafından beslenir. Bu süper otomobil yalnızca üç adet üretildi.

3. Mercedes-Maybach Exelero

Değer: 8 Milyon Dolar

Listenin tepesine çıkarken önündeki diğerleri gibi, Mercedes-Benz Maybach Exelero da bir tane üretildi. Alman Goodyear’ın yan kuruluşu olan Fulda tarafından yeni lastiklerini test etmek üzere görevlendirilen Exelero, 2004 yılında üretildi yaptı. Mercedes, Exelero’yu bir Maybach’ın iskeleti üzerine kurdu ve 690 beygir gücü ve 1.020 Newton-metre tork üreten aynı çift turbo V12 motoru kullandı. En yüksek hız saatte 350 kilometre olarak kayda geçti ve enflasyona göre hesaplanırsa Exelero bugünün parasında 10 milyon dolardan fazlaya mal oluyor.

2. Rolls-Royce Sweptail

Değer: 12.8 Milyon Dolar

Teknik olarak Rolls-Royce Sweptail 2017’de “dünyanın en pahalı arabası” unvanını aldı. Sorun şu ki, Rolls-Royce bu durumu resmi olarak onaylamadı, bu da listemizdeki bir sonraki otomobilin unvanını aldığı anlamına geliyor. Tahmini olarak 12.8 milyon dolar olan Sweptail, en pahalı süper otomobil den 5 milyon dolar daha pahalı. Rolls-Royce Sweptail’in 2017 Concorso d’Eleganza Villa d’Este’deki çıkışından önce dört yıldan uzun sürede geliştirildi.

1. Bugatti La Voiture Noire

Değer: 12.5 Milyon Dolar

Vergilerden sonra 12.5 milyon dolarlık bir fiyat etiketi ve 18.7 milyon dolarlık bir satış fiyatı ile Bugatti La Voiture Noire, şimdiye kadar satılan resmen en pahalı süper otomobil oldu.
Ve anlaşılır bir şekilde, Jean Bugatti’nin kişisel Tip 57 SC Atlantic’in modern bir yorumu olan La Voiture Noire, Chiron ile aynı dört turbo 8.0-litre W16 motorunu kullanıyor. 1.479 beygir gücü ve 1.600 Newton-metre üretiyor. Altı egzoz ucu, radikal yeni tekerlekler, agresif ön ızgara ve markanın ismini ortaya çıkaran devasa bir ışıklı logo var. Tabii ki, bu Bugatti’nin zaten içinde bulunduğu bir evi var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu