Bu Mazda MX-3, iki farklı motora sahip

Mazda MX-3 modelini belki daha önce duymamış olabilirsiniz ancak bundan sonra aklınıza kazınacağına eminiz. Kanada’da bir otomobil meraklısının sahibi olduğu MX-3, Hoonigan Daily Transmission adlı YouTube kanalında paylaşıldı.

Şimdiye kadar gördüğümüz en çılgın modifiyeli otomobillerden biri olan bu Mazda MX-3, ön tekerleklere gücünü veren 1.8 litrelik turbo beslemeli 6 silindirli Mazda K8 motoruna ev sahipliği yapıyor. Bu motor bile tek başına Mazda MX-3’ü keyifli bir otomobil yapmaya yeterli olsa da aracın sahibine yeterli gelmemiş gibi görünüyor. Bu yüzden aracın arka bölümüne de 2.5 litrelik turbo beslemeli V6 motor eklenmiş.

Audi R8 şanzımanlı Lamborghini Huracan

Bu da demek oluyor ki Mazda MX-3, iki motora, iki turboşarja ve 12 silindire ev sahipliği yapıyor. Bu çılgın aracın toplam gücü ise 900 beygirin üzerinde.

Aracın asıl dikkat çeken özelliği ise 3 farklı şekilde kullanılabiliyor olması. Aracın sahibi istediği takdirde sadece ön motoru kullanarak MX-3’ü önden çekişli olarak kullanabiliyor. Arkadan itiş istendiğinde ise ön motor yerine arka motor aktif edilebiliyor. Her iki motor çalıştırıldığında ise iki farklı vites topuzu yardımıyla güç dört tekere birden iletilebiliyor.

Aracın yetenekleri bunlarla da sınırlı kalmıyor; ön ve arka tekerlekleri farklı yönde çevirerek burn-out yapmak da yine iki motorlu Mazda MX-3’ün kabiliyetleri arasında.

Sizi bu çılgın otomobilin görüntüleri ile baş başa bırakalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu