Yeni TVR Griffith göz kamaştırıyor

Bir döneme damgasını vurmuş olan İngiliz otomobil üreticisi yeniden ve bambaşka bir tarzla yoluna devam etme kararı almıştı. Yeni TVR Griffith ile Havalı ve spor otomobil dönemine tekrar giriş yapan İngiliz firma bu alanda önemli boşluk dolduracağa benziyor.

TVR Hakkında

Birleşik Krallık merkezli el yapımı spor otomobil üreticisi olan TVR tüm dünyada farklı bir yere sahiptir. Şirket 1947 yılında Trevor Wilkinson tarafından kurulmuş olup güçlü motorlar ve hafif spor otomobiller üretmektedir. Tüm TVR’ler mükemmel görünüm, mükemmel ses ve mükemmel performans anlamına gelen bir DNA’yı paylaşır. Hareketsiz dururken hızlıca bakıldığında, geçmiş, şimdi ve geleceği hissedebilirsiniz. TVR’lerin gövde tasarımları heyecan verici ve yenilikçidir. İkinci Dünya Savaşı yıllarında üretim yapan tüm otomobil markaları gibi TVR’nin de köklerinde savaş araçları ve motorları var.

Gelelim yeni TVR Griffith’e

İngiliz marka, TVR Griffith için Formula1 otomobillerini tasarlayan Cosworth ve ünlü otomobil tasarımcısı Gordon Murray ile Griffith için anlaşmış. Bu anlaşma sonucunda ortaya, çok dengeli, güçlü bir araç çıktı. TVR Griffith 3,4 metre uzunluğa sahip. Genişliği 1,85 metre ağırlığı ise sadece 1,250 kg.

TVR’yi TVR yapan şey, oldukça basit bir şekilde TVR DNA’sıdır.

Stabilite ve kullanım yetenekleri sağlamak için tam bir zemin efektli aerodinamik paket kullanan yeni TVR, öncelikli olarak sürücü odaklı performans ve güvenlik ile tasarlanmış ve üretilmiştir.

Yan egzozların kullanılması, hava akışını aracın alt tarafındaki yol boyunca kanalize ederek düz bir zemin yapılandırmasına izin verecek şekilde tasarlanmış. Yeni TVR Griffith üstün yol tutuş ve viraj alma kabiliyetleri sunarken, yüksek hızlarda da kesintisiz olarak çizgisini bozmadan ilerleyebiliyor.

Teknik özelliklere bakacak olursak,

Önden motorlu ancak arkadan itişli olan TVR Griffith, 400 hp güç ve 5.0 litrelik V8 motora 6 ileri manuel şanzıman ile ev sahipliği yapıyor. Modelin 0-100 km hıza ulaşması için sadece 4 saniye gerekli. Önemli bir bilgi daha verecek olursak modelin ağırlık dağılımı 50-50 olarak ayarlanmıştır. Bu da bizlere tekrardan TVR Griffith’in ne kadar kabiliyetli bir otomobil olduğunu hatırlatıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu